26 / 05 / 2024

Haziran ayı kira artışı 2015!

Haziran ayı kira artışı 2015!

Kira zammı, kira kontratı süresinin dolması ve kira kontratının devam etmesi durumunda, kira bedelinde belli bir oranda artış yapılmasıyla gerçekleşiyor. İşte, Haziran ayı kira artışı 2015!



Haziran ayı kira artışı 2015!


Kira zammı, kira kontratı süresinin dolması ve kira kontratının devam etmesi durumunda, kira bedelinde belli bir oranda artış yapılmasıyla gerçekleşiyor. 


Kiracılık Hukukuna göre, tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. 


Bu kural, sadece meskenlerde geçerli oluyor ve bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.  


Kiracılara uygulanacak olan kira zammı mal sahibinin istediği oranda değil, dönemin enflasyon oranlarında yapılıyor. İşte, Haziran ayı kira artışı 2015!


TÜİK verilerine göre;  Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,11 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,11 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,22 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,52 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %6,98 artış gösterdi.


Buna göre Haziran ayı kira artış oranı %6,52 olup; kira bedeline en fazla bu oranda zam yapılacak.


2015 kira artış oranları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön