20 / 04 / 2024

İETT yaz tarifesine geçiyor, hat ve hareket saatleri değişiyor!

İETT yaz tarifesine geçiyor, hat ve hareket saatleri değişiyor!

İETT, Eylül ayından bu yana kış tarifesine göre çalıştıktan sonra 14 Haziran Cumartesi günü yaz tarifesine geçiyor. Peki yaz tarifesine göre uygulanan yeni hat ve sefer saatlerini öğrenmek isteyen İstanbullular ne yapacak? İşte cevabı...




İETT’nin yolculuk durumu ve hareketini göz önünde bulundurarak yılda iki kez yaz ve kış tarifesi olarak programladığı hat-hareket saatlerinde bu yıl yaz uygulaması 14 Haziran 2014 Cumartesi günü başlayacak. 


İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan zamdan sonra yeni bilet fiyatlarını öğrenmek için tıklayın!


Düzenlemede, okulların kapanmasıyla birlikte yoğunlaşan tatil hareketleri ve özellikle mesire yerlerine artan talep göz önünde bulunduruldu. Bu yıl yaz tarifesinde çalışan otobüs sayısında geçen yıl uygulanan yaz tarifesine göre artışa gidildi. 


Geçen yaz döneminde İstanbul genelinde 4 bin 196 otobüs hizmet verirken, bu yaz döneminde 4 bin 735 otobüs hizmet verecek. 


İstanbullular kıştan farklı olarak yaz için yeniden programlanan hat-hareket saatlerine www.iett.gov.tr adresinden ulaşabildiği gibi akıllı telefonlarda yer alan ‘MOBİETT’ ve ‘MOBİETT Nasıl Giderim’ uygulamalarına tıklayarak bilgi sahibi olabilecek.


İETT yaz tarifesine göre hat ve hareket saati aramak için tıklayın!


Geri Dön