19 / 04 / 2024

İttifak Holding bünyesindeki Seha Yapı İstanbul yolunda!

İttifak Holding bünyesindeki Seha Yapı İstanbul yolunda!

Konya bölgesinde inşa ettiği binlerce konutla adından söz ettiren İttifak Holdingin inşaat şirketi Seha Yapı, İstanbul yolunda. Seha Yapı Genel Müdürü Hüdaverdi Dursun, ürettikleri konutların kalitesinden ve güvenilirliklerinden emin oldukları belirtti



İlk defa Konya dışında inşaat projesi planladıkları için heyecanlı ve bir o kadar da kararlı olduklarını belirten Seha Yapı Genel Müdürü Hüdaverdi Dursun, ürettikleri konutların kalitesinden ve güvenilirliklerinden emin oldukları için İstanbul piyasasından çekinmediklerini ifade etti.

Konya'nın en büyük ve en güçlü çok ortaklı şirketlerinden ittifak Holding, geçtiğimiz yılbaşında borsaya girerek sağlam ortaklık yapısını pekiştirdi. 18 şirketiyle 5 bin kişiye doğrudan, 7 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlayan ittifak Holding'in yükselmesinde inşaat şirketi Seha Yapı'nın payı tartışılmaz. 1992'de İttifak Holding bünyesine dahil olan Seha Yapı, şimdiye kadar onlarca inşaat projesine imzasını attı. Grubun geliştirdiği 17 konut projesinden 13'ünü tamamlayarak 3 bin 382 konutu teslim eden Seha Yapı'nın 1.536 konutluk 4 projesi de devam ediyor. Konya'nın en yüksek binası Kule Plaza, Kule Site AVM, Ereğli Park Site AVM ve Aksaray Parkt AVM gibi prestij projelerine de imza atan Seha Yapı, grubun Selva, imaş, Adese gibi şirketlerini de onlarca fabrika, alışveriş merkezi gibi üniteler üretti.

Konut projelerinin tamamını Konya ve çevresinde geliştiren Seha Yapı, kentin rakipsiz en güçlü inşaat şirketi olarak dikkat çekiyor. Kendi geliştirdiği projelerin yanı sıra dışardan da taahhütle iş üstlenen Seha Yapı, şimdiye kadar Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin Selçuklu, Meram, Düzce ve Anamur'daki projelerinde 3 bin 402 konut inşa etti. TOKİ'nin Seha Yapı; TOKİ'nin Konya Meram'da yaptırdığı Sağlık Ocağı, Okul ve Cami'nin de yapımını üstlenerek tamarnladı. TOKİ'nin Kahramanmaraş'ta yapmayı planladığı 742 dairelik konut projesini de tamamladığında Seha Yapı'nın  TOKİ  için ürettiği konut sayısı 4 bin 100'ü aşacak. Konya dışına Ankara'da inşaatı devam eden Simge şžehir Projesi ile açılan Seha Yapı'nın gözü şimdi de İstanbul'da. Projelerini Yeni Akit'e anlatan Seha Yapı'nın çiçeği burnunda Genel Müdürü Hüdaverdi Dursun, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda arsa satın alma görüşmeleri yaptıklarını, sonlandırmak üzere oldukları görüşmelerin olumlu tamamlanması halinde İstanbul'a 300'ün üzerinde konutluk bir projeyle giriş yapmak istediklerini söyledi, istanbul'daki konut piyasasını ve arz talep dengesini yakından takip ettiklerini belirten Hüdaverdi çakır, piyasadaki imajları ve ürettikleri dairelerin kalitesine güvendikleri için İstanbul piyasasına girmekten çekinmediklerini ifade etti.

'DAİRELERİN YÜZDE 70'İNİ İNşžAAT HALİNDEYKEN SATIYORUZ'

Geliştirdikleri projelerin inşaatı bitmeden dairelerin satışını tamamladıklarını belirten Seha Yapı Genel Müdürü Dursun, yapımı devam eden Kule Konakları, Mimoza Evleri ve Seha Garden projelerindeki evlerin yüzde 60'ının satıldığını anlattı. Seha Yapı'nın Konya'daki güvenilirliğinin zirvede olduğuna dikkat çeken Dursun, ürettikleri konutların kalitesi itibariyle de istanbul'daki projelerle kolaylıkla yarışacak durumda olduklarını kaydetti. Konya'da konut fiyatları konusunda da bilgi veren Hüdaverdi Dursun, 120 metrekare altında daire bulmanın çok zor olduğunu ve evlerin metrekare birim fiyatının ortalama bin lira olduğunu kaydetti. Dursun; geçtiğimiz yıl derinleşen küresel ekonomik krizin Türkiye'yi ve inşaat sektörünü olumsuz etkilemesine rağmen Seha Yapı olarak projelerinin aksamadan devam ettiğini de kaydetti.
Akit

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Ulusal olmak için şart!

Konya'nın köklü inşaat şirketlerinden Seha Yapı, ulusal şirket olma yolunda İstanbul'a, uluslararası olma yolunda ise Suudi Arabistan'a adım atıyor.

Ortadoğu ülkelerine yönelik açılım için Suudi Arabistan'ın Damman bölgesinde şirket kurarak bölgedeki resmi inşaat işlerine talip olan Seha Yapı, yeni bir yapılanmaya yöneldi.

5 şehirde var

Genel Müdürlük görevini Ahmet Buğa'dan devralan Hüdaverdi Dursun, daha önce Konya, Kahramanmaraş, Ankara, Anamur ve Düzce'de gerçekleştirdiği konut ve AVM inşaatlarını İstanbul'a da taşımayı planlıyor. şžirketler açısından ulusallaşmanın yolunun İstanbul pazarından geçtiğini anlatan Dursun 'Yayılma planımıza İstanbul'u aldığımızda, yurtdışındaki görüşmelerde bile elimizin güçleneceğini düşünüyoruz' dedi. Dursun sözlerini şöyle sürdürdü:

'Elbette o pazarın bizi tanıması zaman alacaktır. Biz Konya'daki satış hızımıza bir anda ulaşamayacağımızı biliyoruz. Konya'da halk verdiğimiz sözleri tuttuğumuzu biliyor. Kaba inşaatı bitmeden yüzde 60-70 sattığımız projeler oluyor. İstanbul'da zamanla bu başarıyı elde ederiz.'

Suriye ile görüşüyoruz

Dursun, Damman'daki bölge müdürlüğü ile büyük resmi ihalelere talip olacaklarını, burdaki iş bitirme raporlarını ülkenin resmi kurumuna gönderdiklerini söyledi. şžirket olarak yurtdışında yeni olmadıklarını, İmaş makine ile birlikte 42 ülkeye anahtar teslim un fabrikaları yaptıklarını belirten Dursun 'En son Paraguay'a iş yaptık, gönderdik. 22 gün önce de Suriye ile bir görüşmemiz oldu. Ortadoğu'da ciddi bir Türk sempatizanlığı var, bunun belli oranda faydası olacağını düşünüyoruz' diye konuştu.

İstanbul'da olsa 4 katı fiyata satabilirdik

 Konya'da arsa bedelinin ve talebin daha düşük olması nedeniyle şehrin en lüks projesinde fiyatlar, İstanbul'daki ortalama bir konut projesinin fiyatıyla eşdeğer. Kule Konakları'nda ortalama metrekare fiyatı 1100 lira seviyesinde bulunuyor. 6 parça ankastre cihaz, soyunma odası, çamaşır odası gibi ayrıntılara sahip projede 220 metrekare daire 320 bin lira seviyesinde fiyatlarla satılıyor. Hüdaverdi Dursun 'Bu proje bu özelliklerle İstanbul'da olsa en az 4 katı fiyata satılabilirdi' dedi.
Bugün/Selma şžENOL


Geri Dön