18 / 04 / 2024

Bakırköy-Beylikdüzü metrosu Silivri'ye uzanacak, İstanbul TÜYAP'ta buluşacak!

Bakırköy-Beylikdüzü metrosu Silivri'ye uzanacak, İstanbul TÜYAP'ta buluşacak!

Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Geleceğin İstanbul'u” için kolları sıvadı. Kadıköy-Avcılar metrobüs hattının Beylikdüzü'ne kadar uzatılmasının ardından, Bakırköy-Beylikdüzü metrosu için de düğmeye basıldı



Otogar'dan Olimpiyat Stadı'na gelen diğer metro hattı da Ispartakule üzerinden Tüyap'a kadar uzatılacak. Metrolar Tüyap'tan sonra tek hat üzerinden Silivri'ye kadar gidecek. Eski İstanbul'dan yeni İstanbul'a hiç aktarma yapmadan ulaşım sağlanacak.


Kentsel Dönüşüm Yasası'nın Meclis'ten geçmesi ile birlikte bütün gözler yeniden İstanbul'a döndü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde riskli binalarda yaşayan vatandaşların, güvenli bölgelerdeki toplu konut projelerine taşınmasının teşvik edilmesi planlanıyor.


YOLLAR TÜYAP'TA BULUŞUYOR

Beylikdüzü İstanbul'un en gözde toplu konut alanlarından biri. Büyükşehir Konutları bile, aradan geçen 20 yıla rağmen hala tercih edilen bir yerleşim merkezi. Kadıköy'den Avcılar'a uzanan metrobüs hattının Beylikdüzü'ne kadar uzatılması, bölgenin cazibesini daha da arttırdı. İnşaası devam eden projelerin değerine değer kattı. Ancak artık Beylikdüzü'nde büyük projeler için kolay kolay yer bulunamıyor. Hal böyle olunca sınır komşusu Esenyurt'un da yıldızı parladı. E-5 karayolu boyunca birbirinden iddialı projeler yükselmeye başladı. Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece üçgeninin tam ortasında kalan Tüyap, bütün yolların kesiştiği merkez olacak.  


BAKIRKÖY-BEYLİKDÜZÜ METROSU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin planlamasına göre, geleceğin İstanbul'unda Büyükçekmece ile Küçükçekmece gölleri arasındaki bölgede 2 milyon kişinin yaşayacağı öngörülüyor. Metrobüs hattının Beylikdüzü'ne uzatılmasının ardından, Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle  Bakırköy - Beylikdüzü metrosu için de düğmeye basıldı. Bu hat Bakırköy-Küçükçekmece arasında D-100 karayolu kuzeyindeki yerleşimlerin içerisinden geçecek. K.Çekmece'den sonra ise D-100 karayolu koridorunu izleyerek Beylikdüzü'ndeki Tüyap Fuar Merkezi'nde bitecek.


ISPARTAKULE-BEYLİKDÜZÜ METROSU

Toplu konut alanlarının yoğunlaştığı Bahçeşehir -Ispartakule bölgesi de İstanbul'un yeni metro ağına dahil edildi. Otogar'dan başlayıp Bağcılar üzerinden Başakşehir'e uzanan metro hattının, Olimpiyat Stadı üzerinden önce Ispartakule'ye, oradan da Beylikdüzü'ne kadar uzatılması kararlaştırıldı.

Otogar-Bağcılar-Kirazlı- İkitelli-Başakşehir Metrosunun Kirazlı- Başakşehir arasını teşkil eden bölümünun bu sene Ağustos ayı içerisinde hizmete alınması bekleniyor. Otogar Bağcılar Meydan-Kirazlı arasını teşkil eden hafif metro bölümünün ise 2013 yılı ikinci yarısında yolculu işletmeye alınması hedefleniyor. 

Bakırköy'den Beylikdüzü ve Ispartakule-Beylikdüzü metro hatları ileriki yıllarda Kanal İstanbul projesi ile birleştirilecek. Bu iki hattan gelen trenler TÜYAP durağından sonra tek hat üzerinden Silivri'ye kadar gidecek. Eski İstanbul'dan yeni İstanbul'a hiç aktarma yapmadan ulaşım sağlanacak.


25 KİLOMETRELİK HAT

Bakırköy-Beylikdüzü metro hattında 19 istasyon bulunacak. 25 kilometrelik hattın tamamına yakını yer altı tüneli şeklinde inşa edilecek.


Ercan Seki / TÜRKİYE


Geri Dön