18 / 04 / 2024

Mal beyanı vermeme cezası!

Mal beyanı vermeme cezası!

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre mal beyanı vermeme cezası kapsamında bildirim vermesi zorunlu olan ancak beyanda bulunmayanlar için Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuluyor..



Mal beyanı vermeme cezası!

Mal beyanı mevzuatına veya genel ahlaka uygun olarak sağlandığı ispat edilemeyen mallar veya ilgilinin sosyal yaşantısı bakımından geliriyle uygun olduğu kabul edilemeyecek harcamalar şeklinde ortaya çıkan artışlar, ilgili yönetmeliğin uygulanmasında haksız mal edinme sayılıyor.


Zamanında mal beyanında bulunulmaması durumunda ne yapılması gerektiğine ilişkin açıklamalar Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Süresinde mal bildiriminde bulunmama

Bu Yönetmelikte belirtilen süreler içinde mal bildiriminde bulunmayanlara, bildirimin verileceği mercilerce yazılı olarak ihtarda bulunulur. 


Bu ihtar, ilgilisine Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ olunur. İhtarın kendisine tebliğinden itibaren bir ay içinde bildirimde bulunmayanlar hakkında gerekli işlem yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.


Müfettiş ve muhakkikler de, soruşturma ile ilgili olarak verdikleri süre zarfında mal bildiriminde bulunmayan hakkında yetkili Cumhuriyet başsavcısına suç duyurusunda bulunurlar.


Mal beyanı nasıl verilir?

"Mal Bildirimi Formu"nu el yazısı ile okunaklı bir şekilde tek nüsha olarak doldurulup; tarih belirtilmek suretiyle imzalanması gerekiyor.


Mal beyanı ne zaman verilir?


Geri Dön