20 / 04 / 2024

Milli Eğitim’den Atakent’e kampüs lise projesi!

Milli Eğitim’den Atakent’e kampüs lise projesi!

Milli Eğitim Müdürlüğü 65 bin konutun yer aldığı Halkalı Atakent’te yeni bir kampüs lise projesi planlıyor. Menekşe Deresi’nin doğusunda 116 bin 260 metrekare alan üzerinde planlan lise yaklaşık 5 bin öğrenciye ev sahipliği yapacak…




 Milli Eğitim’den Atakent’e kampüs lise projesi!



Milli Eğitim Müdürlüğü, Halkalı Atakent’te yeni bir kampüs lise projesi yapma hazırlığında. 

Yaklaşık 65 bin konutun yer aldığı Atakent’te  Menekşe Deresi’nin doğu kısmında yer alan arazi üzerinde yapılması planlanan kampüs lise projesinde şu an en büyük handikap arazinin batı kısmının dereye sıfır konumda yer alması. 


Dereye yakın konum mesafesi 50 metre olan arsanın dere ile mesafesinin düşürülüp düşürülemeyeceği tartışılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili başta Küçükçekmece Beledisi olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun görüşlerine başvuruyor. 


5 bin öğrenciye ev sahipliği yapacak

Toplam 116 bin 270 metrekare alan üzerinde planlanan kampüs lise proje hayata geçirilirse yaklaşık 5 bin öğrenciye ev sahipliği yapacak. 


Kampüs Lise projesi nerede konumlanacak?


Atakent Kampüs Lise projesinin kuzeyinde İMKB Endüstri Meslek Lisesi bulunuyor. Menekşe  Deresi’nin doğusunda planlanan kampüs lise projesi arazisinin batı kısmında Tema İstanbul, Dumankaya Konsept Halkalı, Sinpaş Bosphoruscity, Sinpaş İstanbul Sarayları, doğu kısmında ise Manolya Evleri, Avrupa Konutları Atakent 3, Soyak ve Olimpiyatkent gibi markalı konut projeleri yer alıyor. Yine kuzeydoğusunun üst kısımlarına doğru ise Atakent Stadı bulunuyor. 



Geri Dön