18 / 04 / 2024

Taksim Kabataş Füniküler Hattı!

Taksim Kabataş Füniküler Hattı!

29 Haziran 2006 tarihinde açılışı yapılan Taksim Kabataş Füniküler Hattı, iki duraktan meydana geliyor. İşte 594 metre hat uzunluğuna sahip Taksim Kabataş Füniküler Hattı güzergahı...



F1 Taksim - Kabataş Füniküler Hattı!

Günümüzde İstanbul Kent İçi Ulaşımının Entegre edilebilmesi, şehir içi ulaşımın hızlandırılarak modernize edilmesi amacı ile Raylı Sistem Proje ve inşaatlarına hız verilmiştir. Bu çalışmalar kapsamında deniz ulaşımı ile raylı sistemleri entegre edecek proje olan Taksim - Kabataş Funiküleri üzerinde yoğunlaşılmış ve 29 Haziran 2006 tarihinde sistemin açılışı yapılmıştır.



F1 Taksim Kabataş Füniküler Hattı durakları:

Kabataş - Taksim 


F1 Taksim Kabataş Füniküler Hattı güzergahı:


Taksim Kabataş Füniküler Hattı!


İşletme Bilgileri

Hizmete Açılış Tarihleri:29.06.2006

Hat Uzunluğu :  594 m

İstasyon Sayısı : 2

Vagon Sayısı : 4

Sefer Süresi : 2,5 Dk

İşletme Saatleri : 06:15 / 00:00

Günlük Yolcu Sayısı : 30.000 Yolcu / Gün

Günlük Sefer Sayısı : 195 Sefer Tek Yön

Sefer Sıklığı : pik saatte 3 dk 


İstasyon Yapıları

Taksim - Kabataş Funiküler sistemi, Şişhane – Hacı Osman Metrosu, Taksim Tünel Nostaljik Tramvayı, İ.E.T.T, Özel halk otobüsleri, Dolmuş Durakları, Kabataş - Bağcılar Tramvayı, Kabataş İDO vapur, feribot ve deniz otobüsü iskeleleri arasında köprü vazifesi görerek entegrasyon sağlayan, İstanbulluların Havalimanı' ndan sadece raylı sistem ile Taksim – Hacı Osman Metrosuna ve Kabataş ve Beşiktaş gibi deniz ulaşımı araçlarının yoğun kullanıldığı bölgelere erişimi sağlanmıştır.



İstanbul'da yoğun trafik için yeni çözüm füniküler ve mini metro olacak!


Geri Dön