28 / 03 / 2024

Villa Gizli Bahçe'de konutlar hemen teslim ediliyor!

 Villa Gizli Bahçe'de konutlar hemen teslim ediliyor!

Bu hafta konuk olduğumuz Villa Gizli Bahçe projesi, yoğun toplu konut projelerinden sonra sakin bir liman gibi geldi. Satışına Temmuz 2012’de başlanan butik 49 villanın en dikkat çeken özelliği ise mimari detaylarındaki incelik



Dumankaya’nın Tuzla bölgesinde 3 bin 700 konutlu projelerinin ardından sadece 49 villa ile butik bir projesine konuk olduk. Bölgenin yapısı ve gelişme süreci göz önüne alındığında, hedef kitlenin değiştiğini ve butik projenin bölgeyi bir adım öteye taşıyacağını söylemek yanlış olmaz. 49 villanın 24 adedi ikiz olarak tasarlanmış, bir adet de bağımsız villa var. İkiz villa anlayışı çok farklı bir mimari dil ile çözülmüş, öyle ki ikiz villalar ama artık duvarları yok.


Yani aslında hepsi müstakil. Her evin bir yüzme havuzu var. Bazı îvlerin kot farkından dolayı ki bahçesi bazı evlerin ise geniş tek bahçesi bulunuyor, havuzlar birbirini görmüyor, bahçe büyüklükleri ise :omşuların birbirlerinin ızeline değmeyeceği nesafeleri sunuyor. Sosyal alanların sınırlı tutulması bilinçli bir yaklaşım, çünkü öne çıkan projenin içindeki değil evin içindeki yaşam.


MİMARİ PROJENİN BAŞARISI

Arazinin eğiminde erimiş, güney cepheyi kucaklayan villalar, “yer”e hassasiyeti ile tanıdığımız Mimar Bünyamin Derman’m imzasını taşıyor. Villa kavramının “abartılı kütle ve iç mekân” algısı tersine “metrekaresi ile değil kullanımı ile zengin, mütevazı aynı zamanda çok ince bir zevkin yansıtıldığı iç mekân ve arazi eğimine uygun süzülen kütle anlayışı ile zor olan başarılmış. Teras ve bahçe geçişi salon ve mutfaktan sağlanıyor. Teras; çim bahçe ve kişisel havuz ile devam ediyor. Ahşap basa; mak ve cam korkuluk detayı ile çözülen merpen çok şık ve salonu parçalamak yerine mekâna anlam katıyor. Yemek bölümündeki düşük tavan ve masa üstü ışık yuvası mimari kararların etkinliğini yansıtıyor, özetle dekoras¬yonda ekstralara zorlamadan temiz ve şık detaylar hazır sunuluyor.

Habertürk/Esin Tümer


Geri Dön