26 / 04 / 2024

0,98 faiz kampanyasıyla ev almak avantajlı mı?

0,98 faiz kampanyasıyla ev almak avantajlı mı?

KONUTDER ile Ziraat'in konut kredisi faizlerini yüzde 0.98'e çektiği kampanyaya Vakıfbank ve Halkbank da dahil oldu. 0,98 faiz kampanyası ev alacaklara yeni bir umut oldu. Kampanya kapsamında stokların erimesi satışların artması planlanıyor.



KONUTDER ile Ziraat Bankası'nın başlattığı 0.98 faiz kampanyasına Vakıfbank ve Halkbank da dahil oldu. Dev konut kampanyasının satışları artırması, stokları eritmesi bekleniyor. 

NTV'den Melda Yücel Kocaalp'in haberine göre, ev almak isteyen vatandaşlar 0,98 faiz kampanyasını detaylıca arştırmaya başladı. Düşük faizli kredi kampanyasına ek olarak yıl sonuna kadar KDV ve tapu harcı indirimleri devam edecek.

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu:

''Konut kredileri yaklaşık 1 yıldır yavaşlamaya başlamıştı. Genel faizlerin seviyesinin yükselmesiyle beraber konut kredi faizleri yükselmeye başladı. Ağustos ayından itibaren yüzde 3'lü seviyelere ulaştı. Bu seviyeler özellikle konut kredisini kullanılamaz hale getirdi. Son dönemde konut kredi faizleri yüzde 2'ler seviyesine geldi.

''Vatandaşların önünü açıyoruz''

Biz de KONUTDER olarak bu çerçevede bankalar birliğimize ve Ziraat Bankası'na müracaat ederek, konut kredi faizlerini biraz çekebilirlerse, biz de sektör olarak aradaki farkı karşılayarak, halkımızın artık kabullendiği 0,98 aylık kredi faiz oranına yaklaştıracağımızı ifade ettik. Ziraaat Bankası bu konuda öncülük yaparak, konut kredi faizlerini 1.78'e çekti. Biz de firmalar olarak aradaki farkı üstelenerek, vatandaşların önünü açmış oluyoruz. Vatandaşlara büyük bir imkan sunuluyor. 

Biz burdan bütün bankalarımıza çağrı yapıyoruz. 1,78 oranı bankalarımızın yapamayacağı oran değil, makul bir oran. Bütün bankaların destek vermesini bekliyoruz. Böylece inşaat sektöründe büyük etki sağlanması planlanıyor.''

Konutta 0,98 faiz kampanyasıyla stoklar eriyecek!

Düşük faizli konut kampanyasıyla rekor beklentisi!

Konutta 0,98 faiz kampanyasına 4 bankadan destek!


Geri Dön