29 / 03 / 2024

Düşük faizli konut kampanyasıyla rekor beklentisi!

Düşük faizli konut kampanyasıyla rekor beklentisi!

Ziraat Bankası'nın başlattığı düşük faizli konut kredisi kampanyasına Vakıfbank da dahil oldu. Kampanya sonrası konut pazarında canlanma, satışlarda artma bekleniyor.



Ziraat Bankası tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyasına Vakıfbank da katıldı. Buna göre, çalıştıkları firmaların projelerinden ev alanların aylık yüzde 0.98 faiz oranından 120 ay vadede 500 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecekleri açıklandı.

3 bankanın da  faizlerini düşürmesi bekleniyor

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Halkbank, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bankalarının da faizlerini 0.98’e çekmesi bekleniyor. Böylece kampanya yüzlerce projede geçerli olacak. Konut sektöründe en büyük engel olarak görülen yüksek kredi faizini aşağıya çekmek için adımlar tek tek atılıyor. 

Konut pazarı canlanacak

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile yapılan işbirliği sonucunda 120 ay vadeye kadar konut kredi faizi 0.98’e çekilmişti. Bankadan yapılan açıklamada 500 bin liraya kadar olan kredilerde ve bankayla çalışan firmaların konut projelerinde 0.98 oranının geçerli olacağı ifade edilmişti. Sektör temsilcileri yüzde 2.99’u bulan faiz nedeniyle vatandaşın alım kararını ertelediğini, bu kampanya sonrası konut pazarının canlanmasını bekliyor. 

Rekor beklentisi

Türkiye'de yılın ilk 10 ayında 1 milyon 149 bin konut satışı gerçekleşti. Geçen yıl ise toplam 1 milyon 409 bin satışla tarihi rekor kırılmıştı. Son dönemde konut pazarını hareketlendirecek adımlar atılırken sektörde rekor beklentisi devam ediyor. 

Konut almak için doğru zaman

Düşük faizli kredi kampanyasına ek olarak yıl sonuna kadar KDV ve tapu harcı indirimleri de sürecek. Yüzde 18 KDV yerine yüzde 8 KDV ödenirken, tapu harcı da yüzde 4 yerine yüzde 3 olacak. Uzun süredir maliyet baskısına karşı zam yapmadıklarını söyleyen sektör temsilcileri konut almak için doğu zaman olduğunu belirtiyor.

Konutta 0.98 faiz için güç birliği!

VakıfBank da konut kredi faizini yüzde 0,98'e düşürdü!

0.98 faizli konut kredisi nasıl kullanılıyor?


Geri Dön