25 / 04 / 2024

Orta gelirliye düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Orta gelirliye düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Orta gelirliye düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Yeni Evim kampanyası 2023 detayları...



Orta gelirliye düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada orta gelirli vatandaşların konuta erişimini sağlamaya yönelik olarak hazırlanan yeni konut finansman modeliyle “Yeni Evim” kampanyasında detaylarının belli olduğunu belirterek, söz konusu kampanyanın 16 Ocak tarihinde başlayacağını belirtti.

Orta gelirliye düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Kampanyası’nın detaylarını Ankara’da düzenlenen toplantıda duyurmuştu. Söz konusu konuyla ilgili bazı değerlendirmeler yapan İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı TOKİ tarafından hayata geçirilen ve çok yoğun başvuru yapılan 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinden sonra , orta gelir grubunun konuta erişimini kolaylaştırmaya yönelik olarak hazırlanan yeni konut finansman modeliyle “Yeni Evim” kampanyasında detaylar belli olduğunu belirtti. Özelmacıklı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın eş güdümlü olarak yürütmüş olduğu projede, 3 ayrı bölgede, gelir ile uyumlu, 0.69’dan başlayan oranlarda kredi imkanları tanındığını kaydetti.

3 Farklı Bölge Belirlendi

Yaptığı açıklamada merakla beklenen Yeni Evim kampanyasında bölgeler belirlendiğini dile getiren Özelmacıklı, İstanbul'un 1’inci Bölge olarak ayrı tutulduğunu kaydederek, burada kredi üst limitin 5 milyon ile sınırlandırıldığını söyledi. Özelmacıklı açıklamasında, 2. Bölgenin ise Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla illeri kapsamına aldığını ve bu illerde üst limitin de 3 milyon olarak belirlendiğini kaydetti. 


Geri Dön