25 / 04 / 2024

1. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı 11 Nisan'da!

1. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı 11 Nisan'da!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek 1. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı Sabah Gazetesi'nin ev sahipliğiyle düzenlenecek.



Türkiye'nin çehresini değiştiren kentsel dönüşüm projesi, ülkemizin dört bir yanında tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ,11 Nisan'da gerçekleşecek paneller zinciri, Türkiye'nin referans gazetesi Sabah'ın ev sahipliğinde düzenleniyor. Afetlere dayanıksız binaları modern ve güvenli yaşam alanları haline getiren kentsel dönüşümü yetkili isimler anlatıyor.



Sabah






Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Sabah gazetesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda inşaat sektörünün devleri buluşacak

SABAH DÖNÜŞÜMÜN AKTÖRLERİNİ BULUŞTURUYOR

Sabah gazetesi, 2012'de Türkiye genelinde start verilen kentsel dönüşüm hamlesinin başrol oyuncularını bir araya getirmek için kolları sıvadı. 6 şehirde yapılması planlanan 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın ilk ayağı yarın İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Ekonomiye 400 milyar dolarlık katkı sağlayacak dönüşüm maratonunun öncü isimleri, sektörün tüm sorunlarını Sabah'ın düzenlediği dev zirvede tüm boyutlarıyla masaya yatırma imkânı bulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifiyle gerçekleşecek zirveye, siyasetçiler, belediye başkanları, milyarlık projelere imza atan inşaat şirketlerinin patron ve yöneticileri, yan sanayiciler ve akademisyenler katılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın önderliğinde, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) himayelerinde yapılan dev kurultayda 3 ana oturum düzenlenecek. Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz'un moderatörlüğünde yapılacak ilk panelde, "Kentsel dönüşüme stratejik yaklaşımlar, altyapı sorunları ve eylem planı" tartışılacak.


SONUÇ BİLDİRİSİ YAYIMLANACAK

'Kentsel dönüşümle birlikte önümüzdeki 10 yılda gayrimenkulün yeni hikâyesi ne olacak?' konulu 2'nci oturumu Kentsel Strateji Kurucusu ve Şehir Plancısı Faruk Göksu yönetecek. Yaklaşık 45 dakika sürecek 2'nci oturumun ardından 'Kentsel dönüşümde finansman modelleri ve çözüm önerilerinin tartışılacağı 3'üncü oturumu Sabah Gazetesi  Ankara  Temsilcisi Okan Müderrisoğlu yönetecek. İnşaat sektörünün kalbinin atacağı dev zirvenin ardından sonuç bildirisi yayımlanacak.


6 İLDE SEKTÖR DEVLERİ BULUŞACAK

İlk ayağı yarın İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın 6 ilde daha düzenlenmesi planlanıyor. Bursa, İzmir, Antalya, Gaziantep, Ankara gibi Türk ekonomisinin öncü kentlerinde düzenlenecek kurultaylarla, ekonominin amiral gemisi konumundaki inşaat sektörünün etkinliğinin ve gücünün artırılması hedefleniyor. Hepsi sektörünün öncüsü konumundaki katılımcılarla hayata geçecek kurultaylarla şehirler için büyük önem taşıyan kentsel dönüşümün daha sağlam bir zeminde ilerlemesine katkıda bulunulacak. Öte yandan hükümetin büyük önem verdiği ve tüm dünyada giderek yaygınlaşan akıllı şehirler konusunun da masaya yatırılmasıyla sektörün gelişim vizyonuna katkıda bulunulması amaçlanıyor.



Sabah


Geri Dön