19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kurultayı İzmir'de toplanacak!

Kentsel dönüşüm kurultayı İzmir'de toplanacak!

Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın dördüncüsü yarın İzmir Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilecek.




Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın dördüncüsü yarın  İzmir  Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilecek. Kurultaya Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak. A Haber Ekonomi Müdürü Özlem Doğaner'in sunuculuğunu yapacağı sabah 09.00'da başlayacak kurultaya Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir Valisi Erol Ayyıldız,  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve çok sayıda sektör temsilcisi katılacak. Kurultayda deprem ve kentsel dönüşümde doğru ve yanlışlar panelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetler Genel Müdürü Vedat Gürgen, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, GYODER Başkanı Feyzullah Yetkin, Konutder Başkanı Altan Elmas, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Uğur İnan, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çölek de yer alacak.


1 MİLYON 200 BİN KONUT HEDEFİ


11 Nisan'da düzenlenen ilk kurultayda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ'nin 2002 sonuna kadar sadece 43 bin konut yapmışken, şu anda 710 bin konuta ulaştığını belirterek "O zaman hedefimizi 500 bin demiştim. Herkes buna istihza ile yaklaşmıştı. 'Hadi canım sen de, nasıl yapacaksın' demişlerdi. 500 bini hamdolsun aştık. Şimdi 2023'e kadar ikinci bir 500 bin hedefi var. Şimdi bu hedefi de aştık ve toplamda inşallah diyoruz ki bir milyon değil, bir milyon 200 binlik bir rakama doğru gidelim" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yatay yapılaşmaya da değindiği ilk kurultayda şunları söylemişti: "Şehir merkezlerinden onlarca kilometre uzakta 30 katlı, 40 katlı binalar yükseliyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Şehir merkezlerimiz binaların ve araçların öylesine istilasına uğramış bulunuyor ki adeta insana yer kalmamış vaziyette. Aslolan insan. İnsana imkân hazırlayacağız. Yaya yollarıyla, bisiklet yollarıyla." Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de yıkılıp yeniden yapılması gereken 6 milyondan fazla konut olduğunu, şu ana kadar 48 ilde, 179 alanın kentsel dönüşüm kapsamına alındığını da vurguladığı konuşmasında kentsel dönüşüm uygulamaları için kira yardımları dahil bugüne kadar kullanılan kaynağın 2 milyar lirayı bulduğunu açıklamıştı.


Yeni Asır 



Geri Dön