23 / 04 / 2024

1 Mart itibarıyla başladı! Bu tarihi kaçıran ceza ödüyor...

1 Mart itibarıyla başladı! Bu tarihi kaçıran ceza ödüyor...

Ev, arsa ve iş yeri sahiplerinin yapacağı emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'tan itibaren başladı. 31 Mayıs'a kadar devam edecek olan emlak vergisi ödemelerinden ise bazı vatandaşlar muaf tutulacak.



Ev, arsa ve iş yeri sahiplerini ilgilendiren, çevre ve emlak vergisinin ilk taksidi, 1 Mart itibarıyla başladı. 31 Mayıs 2022'ye kadar ödenmesi gereken emlak vergisi ödemeleri için aylığı dışında bir geliri bulunmayan emekliler, geliri olmayanlar, engelli vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler, vefat eden emekli, gazi, engelli yakınları muaf tutuluyor. Muafiyet için ücreti, mesleki, ticari, konut kira, faiz geliri olmaması gerekiyor.

EŞTEN AYLIK ALANLAR DA YARARLANIYOR

Geçen seneye ilişkin yıllık gelir vergisi ile 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödeme dönemi 1 Mart itibarıyla başladı. Emlak vergisi ödemeleri, taşınmazın yer aldığı ilçe belediyesi tarafından yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor.

1 Mart itibarıyla başladı! Bu tarihi kaçıran ceza ödüyor...

Konutlara ait çevre temizlik vergisi, su faturalarıyla beraber ödenirken, iş yeri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi ise her sene emlak vergisinin taksit zamanlarında belediyeye ödeniyor.


Geri Dön