29 / 03 / 2024

1 milyar TL ile başladı! TOBB’dan deprem bölgesi için ev kampanyası!

1 milyar TL ile başladı! TOBB’dan deprem bölgesi için ev kampanyası!

TOBB, deprem bölgesi için büyük bir konut kampanyası başlattı. 1 milyar TL nakit ile başlatılan kampanya kapsamında iş dünyasına desteğiyle kalıcı ve sağlam konutlar yapılacak.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) deprem bölgesi için 1 milyar TL nakit ile büyük bir kampanya başlattığını duyurdu. Buna göre, depremde yıkılan konutların yerine kalıcı ve depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek.

1 milyar TL ile başladı! TOBB’dan deprem bölgesi için ev kampanyası!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  milyar TL nakit ile "İş Dünyası Konut Seferberliği" kampanyasını başlattıklarını belirterek,  tüm kaynakların bu kampanya için seferber

 Depremin ardından, inşaat malzemesi üreticileriyle bir araya gelerek, deprem bölgesinde yapılacak konutlarda kullanılacak malzemeler için fiyat sabitleme taahhüdünde bulunduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bölge ekonomisinin yeniden ayağa kaldırılması adına dört proje başlattıklarını bildirdi

Hisarcıklıoğlu ayrıca felaket bölgesinden mal almak isteyen firmaları deprem bölgesindeki üreticilerle eşleştirdiklerini de vurgulayarak, “Gıda sektörü perakendecileri ile elde ve tarlada kalan ürünlerin satın alınmasına katkıda bulunduk. Bunun dışında e-ticaret pazar yerleri ile anlaşıp, bölgedeki satıcılardan komisyon alınmamasını sağladık. Diğer yandan bölge genelinde makineleri hasar gören şirketler için teknik destek vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.


Geri Dön