26 / 04 / 2024

1 milyar TL'lik Dogecoin vurgunu!

1 milyar TL'lik Dogecoin vurgunu!

Küçükçekmece'de  Turgut V., isimli şahsın 500 kişiden topladığı yaklaşık 1 milyar TL'lik Dogecoin'le kayıplara karıştığı iddiasıyla soruşturma açıldı. 



Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kripto para dolandırıcılığına yönelik soruşturma başlattı. TV100'ün haberine göre; dosyanın bir numaralı şüphelisi Turgut V., Dogecoin mining adı altında bir kripto para sistemi kurup bu sistemle yatırımcılara 40 günde yüzde 100 kâr vaadetti.

Turgut V. yatırımcıları ikna edebilmek için lüks mekanlarda görüşmeler gerçekleştirdi. Yatırımcıları bir Telegram sayfasında toplayan Turgut V. vatandaşları ikna ettikten sonra ellerindeki Dogecoin'leri kendi sistemine aktardı. 

Sistemde ilk aylarda sorun bulunmuyordu. Yatırımcılar ilk üç ay sistemden düzenli şekilde kâr elde etti. Bu da gün geçtikçe yatırımcı sayısını çoğalmasına neden oldu. Tam bin 500 kişi bu sisteme ellerindeki Dogecoinleri yatırdı.

1 milyar TL lik Dogecoin vurgunu! 

Ortadan kayboldu 

Soruşturmaya göre, sistem 4'üncü ayda Turgut V., tam 350 milyon Dogecoin toplamıştı. Piyasa değeri yaklaşık 1 milyar TL olan coinleri toplayan şüpheli 4'üncü ayda sistemi erişime kapattı. Şaşıran yatırımcılar Turgut V. ve beraberindeki şüphelilere ulaşmaya çalıştı. Fakat şüpheliler telefonlara yanıt vermedi ve adreslerinde bulunmadı. 

Yurtdışı yasağı konuldu

Dolandırıldıklarını anlayan yatırımcılar avukatları Sinan Keskin aracılığıyla savıcılığa suç duyurusunda bulundu Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili düğmeye bastı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı’nca Turgut V. ve beraberindeki 11 şüpheli hakkında soruşturma başlattı. Savcılık dosyanın bir numaralı şüphelisi Turgut V. ve sevgilisi Gizem N. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı aldırdı.

Mağdurlardan Ecem Ashyrova, "4 milyon Dogecoin yatırdım. TL olarak 12 milyon TL zararım var şu an. 40 günlük bir paketle yüzde 100 kazanacağımız vaat edilmişti ama elimizdeki avucumuzdaki gitti" dedi.

Bin 500 kişilik Dogecoin mağdurlarından biri olan ve 10 milyon TL zararı olduğunu söyleyen Ecem Ashyrova, söyle konuştu:

* İlk aşamada deneme amaçlı 400 bin doge yatırmıştım. Kırk günlük paketler alıyorduk. Belirli bir miktarın üzerinde alım yapınca yüzde 100 kâr paketi daha cazip geliyordu.

* Yüzde 100 kar ile 20 günde kendi yatırdığın ana parayı çekiyorsun, 20 gün sonrasında da ana para kadar kar çekiyorsun. Ben yatırdığım 400 bin dogeyi çektim.

* Bu arada sistem dört ay çalıştı yani hiçbir aksama yoktu. Her şey güzel gidiyordu. Bu esnada internet üzerinde devamlı reklamlar veriyorlardı.

* Böylelikle sistem büyük bir kitle de topladı kendine. Ben de deneme amaçlı yatırdığım coinlerin hepsini çektikten sonra dedim ki güvenilir bir sistem çünkü 3- 4 ay boyunca insanlar devamlı daha fazla yatırımda bulunuyordu.

* Adam il, il geziyor, toplantılar yapıyor, zoom üzerinden paneller düzenliyordu. Devamlı güzel vaatlerde bulunuyordu.

* Geleceğe dair çok güzel planları vardı, kendi cihazları vardı, üretim yaptığını söylüyordu. Ona güvenerek 4 milyon dogeyi tekrar yatırdım.

Thodex mağdurlarının da avukatı olan Sinan Keskin, Dogecoin dolandırıcılığının, mağdur ve kişi sayısına bakıldığında Thodex’ten daha büyük bir dolandırıcılık hadisesi olduğunu söyledi.

Keskin, söyle konuştu:

* Toplam bin 500 mağdur var ve 1 milyar TL’lik bir dolandırıcılık söz konusu. Gelen mağdur şikayetlerine istinaden Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurumuzu yaptık.

* Buna istinaden örgütlü suçlar bürosu tarafından gelen taleple mahkeme iki örgüt yöneticisi olan şahıslara yurt dışı çıkış yasağı koydu.

* Örgüt yöneticisi olarak dosyada 3 kişi mevcut. Diğer 9 kişi örgüt üyesi olarak yer alıyor. Örgütün hiyerarşik yapısı gereğince iki örgüt yöneticisi, bir tanesi de finanstan sorumlu olmak üzere üç tane yöneticileri bulunuyor.

* Diğer kişiler de sosyal medya tarafı, finans sorumluları aynı bir Thodex gibi bir durumla karşı karşıyayız.

Müvekkilleri ‘Sizin dogecoinlerinizi biz alalım, bu dogecoinleri bir sermaye olarak görün, biz yeni coinler bulalım.

* Yeni coin araştırmaları yapalım, bulduktan sonra size bire kırk ,bire elli kar vaadinde bulunuyoruz’ demek suretiyle müvekkillerimi kandırmışlardır. 

İstanbul'da kripto para dolandırıcılığı: 10 milyon TL'lik vurgun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön