19 / 04 / 2024

1 milyon kişi inşaat sektöründen tarıma döndü!

1 milyon kişi inşaat sektöründen tarıma döndü!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektöründen inşaat sektörüne geçen 1 milyon kişinin kriz nedeniyle tarım sektörüne geri döndüğünü belirtti



Bayraktar, ekonomik krizin tarım sektörüne yansımasını değerlendirdi. Tarım sektörünün dünyada öncelikli bir sektör haline geldiğini kaydeden Bayraktar, krizin çiftçileri olumsuz etkilediğini, sosyal riski azaltmak amacıyla çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

"Türkiye'de bunu anlayanlar var ama anlamayan kafalar da var. Onların da bunu kafasının içine sokmaya çalışıyoruz" diye konuşan Bayraktar, şunları söyledi: "Türk çiftçisinin bu manada muhakkak surette yapısal sorunlarının çözülmesiyle beraber, desteklenmesi ve üretimden kopmamasına gayret gösteriyoruz. Küresel krizden ülkemiz de olumsuz etkilendi. Tarım sektöründen inşaat sektörüne geçen 1 milyon kişi, kriz nedeniyle tarım sektörüne geri döndü. Bu insanların önüne yeni birer tabak koyacağız. Bunun bize bir maliyeti var. Bize gelen 1 milyon insana daha bakmak zorundayız. Bunun maliyetini benim şu anki yapıyla kaldırmam mümkün değil. Çiftçilerin sosyal riskini azaltmak için mutlaka desteklenmesi gerekiyor."

"ÜRETTİKLERİMİZİ YİYENLER BİZE İHANET ETMESİN"
Çiftçinin krize rağmen bankalara borçlanarak üretimi aksatmadığını kaydeden Bayraktar, çiftçilerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirterek, "Krizlerde halkınıza yeterli gıda ulaştıramazsanız, krizi atlatamazsınız.

Dünyanın her tarafında bunun örnekleri var. Türk çiftçisi üreterek bu krizin rahat atlatılmasını sağlamaya çalışıyor. Bu manada da gerçekten önemli bir görev yapıyor. İnadına üretim yapan çiftçimizi huzurlarınızda kutluyorum. Ürettiklerimizi yiyenler lütfen bize ihanet etmesin, arkamızda dursunlar. Bu ülkede yaşayan insanları arkamıza aldığımızda sorunların daha çabuk çözüldüğünü göreceğiz" diye konuştu.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İnşaat'taki 1 milyon tarım işçisi döndü

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektöründen inşaat sektörüne geçen 1 milyon kişinin kriz nedeniyle tarım sektörüne geri döndüğünü belirterek, "Ekonomik krizde sosyal riski azaltmak amacıyla çiftçilerin desteklenmesi gerekiyor'' dedi. Tarım sektörünün dünyada öncelikli bir sektör haline geldiğini kaydeden Bayraktar, krizin çiftçileri olumsuz etkilediğini, sosyal riski azaltmak amacıyla çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Bayraktar, "Türkiye'de bunu anlayanlar var'' dedi.
Sabah

1 milyon inşaatçı tarıma döndü 
 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektöründen inşaat sektörüne geçen 1 milyon kişinin kriz sebebiyle tarım sektörüne geri döndüğünü söyledi.  

Bayraktar, "Ekonomik krizde sosyal riski azaltmak amacıyla çiftçilerin desteklenmesi gerekiyor." dedi.
Zaman


Geri Dön