24 / 04 / 2024

1 TL'den açık artırmayla satılan konutlar yoğun ilgi gördü! 

1 TL'den açık artırmayla satılan konutlar yoğun ilgi gördü! 

Sadece ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla buluşturan Tapucom 22 Ekim’de açık artırmayla konut satışı gerçekleştirdi. 1TL’den başlayan açık artırmalara katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. 



Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi olan Tapucom'un 2020'nin başında devreye soktuğu 1 TL’den başlayan arsa açık artırmaları yoğun ilgi görmüştü. Tapucom aynı açık artırmayı bu sefer konut satışı için düzenledi. Alıcıların evlerinde otururken ekran başından gayrimenkul fırsatlarına kolayca erişebilmelerini sağlayan Tapucom’un yeni uygulamasının ilki, İstanbul’a özel olarak, 22 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşti.

Alıcılar yoğun ilgi gösterdi  

Gayrimenkul sektörü için bir ilk olan uygulama 6 saat boyunca devam etti. 1 TL'den açık artırmayla satılan konutlar katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Açık artırmaya 101 kişi katıldı. 

Konut satışında 1 TL’den başlayan açık artırmalarda ihaleye çıkan tapular için alıcı ve satıcılar, kendileri için en uygun teklifte buluştular. Alıcının da satıcının da kârlı çıktığı ihale sürecine ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Tapucom Kurucu Ortağı Emre Erşahin, “Daha önce arsalar için uyguladığımız bu yöntemin konutlar için de hayata geçmesi, alıcılar tarafından çok olumlu karşılandı. 6 saat gibi kısa bir sürede ihaleye 101 kişinin katılması, açık artırmalara önemli bir hareketlilik getirdi. Fiyatların herkesin önünde, şeffaflıkla belirlenmesi alıcılar için büyük avantaj yaratırken, konut satışında satıcıların da bekledikleri rakamlara ulaştı. Konutta ilk kez yaptığımız açık arttırma alıcıların fiyat belirlediği verilen teklifler sonucunda ekspertiz değerinin yüzde 13 üzerinde tamamlandığına şahit olduk” dedi. 1 TL’den başlayan kampanyaların artık sürekli hale geldiğini belirten Emre Erşahin Kasım ayı boyunca farklı illerden imarlı arsa, tarla ve konutların satışa çıkacağını söyledi. 

1 TL den açık artırmayla satılan konutlar yoğun ilgi gördü! 

30 Ekim'de Ankara'da  

İstanbul'daki açık artırmaya yoğun ilgi olması nedeniyle ihalelere devam edecek olan Tapucom ikinci etkinliğini 30 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirecek.


Gayrimenkul sektöründe bir ilk: 1 TL'den başlayan fiyatlarla konut satışı!


Geri Dön