26 / 04 / 2024

10 sene oturduğu evin kiracısı olduğunu öğrenen ev sahibi mağdur oldu

10 sene oturduğu evin kiracısı olduğunu öğrenen ev sahibi mağdur oldu

Kocaeli'de akrabasından satın aldığı evin başkasına satıldığını öğrenen ev sahibi gerçek ev sahibinin kapıya dayanmasıyla neye uğradığını şaşırdı.



Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan bir vatandaş 10 yıla yakın oturduğu evin başkasına satıldığını öğrenince neye uğradığını şaşırdı. Akrabasından satın aldığı evin borçlarını hala ödeyen ev sahibi kapısına dayanan yeni ev sahibinin kendisini evden çıkarmasıyla sokakta kaldı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki 4 çocuk babası İsmail Öztürk’ün anlattıkları dolandırıcılık olayının perde arkasını ortaya koydu.

10 sene önde akrabasından ev satın alan Öztürk, dairenin başkasına satıldığını eline mahkemeden tahliye kağıdı gelince anladı.Mahkemenin 7 günlük itiraz süresini tahliye kağıdını küçük oğlunun almasından dolayı haberdar olamadığı için itiraz hakkını kaybeden mağdur Öztürk, "Eve şimdiye kadar 88 bin 850 lira ödedim. Şimdi mağdur oldum" dedi.

TAPUYU ALMADAN ÖDEME YAPTI

Tapuyu almadan akrabasından aldığı dairenin parasını her ay düzenli olarak eniştesine bazen elden bazen ise bankadan ödeyen Öztürk, çeşitli sebeplerden dolayı tapuyu alamadı, fatura aboneliklerini üzerine alabilmek için ise eniştesiyle kira kontratı imzaladı. Yaklaşık 10 sene ailesiyle birlikte dairede yaşayan Öztürk, evine gelen mahkeme kağıdı ile kendisinin sandığı evinin başkasına satıldığını öğrendi. Mahkeme kararıyla evinden çıkarıldığını söyleyen Öztürk, bununla birlikte eniştesi ve akrabalarının silahlı saldırısına uğradığını da iddia etti.


Geri Dön