20 / 04 / 2024

10. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması sonuçları 12 Kasım'da açıklanıyor!

10. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması sonuçları 12 Kasım'da açıklanıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’in öncülüğünde düzenlenen 10. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması sonuçları 12 Kasım 2014 Çarşamba günü TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilecek ödül töreniyle açıklanacak.



Üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin başvurduğu yarışmada; oturma-dinlenme, depolama-koruma-düzenleme, tamamlayıcı mobilya servis ünitesi, genç mobilya, uyuma ve engelliler için ev mobilyası kategorilerinde verilen ödüller sahiplerini bulacak.


Türk mobilya sektörünün üretiminin %60’ından fazlasını temsil eden Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’in öncülüğünde bu yıl 10.su gerçekleştirilen, Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın sonuçları 12 Kasım Çarşamba günü TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen ödül töreniyle açıklanacak. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’in; ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkı sağlamak, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasına imkan tanımak ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği yarışmada, yetenekli gençlerin tasarımları birbirleri ile yarıştı. Alanında uzman bir jüri tarafından birbirinden iddialı yaklaşık 200 tasarım arasından yarışmanın finalistleri belirlendi. Oturma-dinlenme, depolama-koruma-düzenleme, tamamlayıcı mobilya servis ünitesi, genç mobilya, uyuma ve engelliler için ev mobilyası kategorilerinde ödül verilen yarışmanın sonuçları ise bu gece düzenlenen törenle Finalistler arasından seçilen birinciler açıklanarak, ödüller sahiplerini bulacak.



Ödül ve Sertifika

Birinci aşamada Oturma-Dinlenme, Depolama- Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi, Genç Mobilya ve Uyuma kategorilerinde dereceye giren finalistlere 3000’er TL, Engelliler İçin Ev Mobilyası kategorisinde finale kalan öğrencilere ise 6000’er TL ödül ve sertifika verilecek. 2.Aşamada Oturma-Dinlenme, Depolama-Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi, Genç Mobilya ve Uyuma kategorilerinde birinci seçilen tasarımların sahiplerine 3000’er TL, Engelliler İçin Ev Mobilyası kategorisinde birinci seçilen tasarımın sahibine ise 6000 TL ödül verilecek.


Tasarım projeleri, MOSDER üyesi firmalar tarafından satın alınmak istenirse, MOSDER üyesi firmalar ile finalist arasında tasarım bedeli karşılığında sözleşme imzalanacak. Bu sözleşme ile birlikte tasarım hakları finalist tarafından MOSDER üyesi firmaya devredilecek. Ayrıca ilk 18‘e giren finalistlerin tasarımları; Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’nin yarışmacılara hediyesi olarak, Adres Patent firması tarafından ücretsiz olarak Tasarım Tescili ile onaylatılmaktadır.



Geri Dön