19 / 03 / 2024

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun  Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1- 2009/2019 yılları arasında Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Muş, Şırnak, Van illerimize Bakanlığınız ve Bağlı kuruluşlar tarafından yapılan yatırımlar nelerdir?
2- 2009/2019 yılları arasında yapılan yatırımların ilçelere göre dağılımı nedir? İlçelere yapılan toplam yatırım tutarı ne kadardır?
3- 2009/2019 yılları arasında Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Muş, Şırnak, Van'a yapılan yatırımların ayrı ayrı belirtilmek suretiyle maliyetleri ne kadardır?
4- Bakanlığınız ve bağlı kuruluşlar tarafından Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Muş, Şırnak, Van illerimizde yapılan yatırımlardan başlatılıp yarım kalan var mıdır? Var ise hangileridir? Yarım kalan yatırımların bitirilmeme gerekçesi nedir?
5- Bakanlığınız ve bağlı kuruluşlar tarafından Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Muş, Şırnak, Van illerimiz için yatırım programına alınmış olup, yapılmamış ya da iptal edilmiş projeler nelerdir? Yapılmama ya da iptal edilme gerekçeleri nelerdir?


Geri Dön