24 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin sosyal konuta 1 günde 17 bin 500 başvuru geldi!

TOKİ 100 bin sosyal konuta 1 günde 17 bin 500 başvuru geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Türkiye genelinde 894 liradan başlayan taksitlerle satacağı 100 bin yeni konut için talep toplanmaya başlandı.Projelere 1 günde 17 bin 500 başvuru geldi...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığını  ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesi için başvurular dün itibariyle başladı. Star'da yer alan habere göre, 7 coğrafi bölgeye göre farklı mimari özelliklerde 81 şehirde yapılacak sosyal konutlarla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar  TOKİ  hizmet binalarına akın etti. Yoğunluktan dolayı bazı ofislerde vatandaşlara toplu bilgilendirmeler yapıldı. Başvuru süreci 15 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek. 

240 AYA KADAR VADE İMKANI

Yeni sosyal konutların yapılacağı il ve ilçelerin listesi ile konut sayılarına ilişkin detaylı bilgilere toki.gov.tr ve ‘444 86 54 Alo TOKİ’ hattından öğrenilebiliyor. Yeni sosyal konutların inşa edileceği yerler arasında, İstanbul’da; Arnavutköy (3.750), Başakşehir (500) ve Tuzla (5.750), Ankara’da; Beypazarı (500), Sincan (2.300), Çubuk (500), İzmir’de; Aliağa (750), Karabağlar (750), Kemalpaşa (800), Seferihisar (1.000) Gaziantep Şehitkamil’de (2.200), Kocaeli Körfez’de (1.500), Konya Selçuklu (1.717) bulunuyor. Dar gelirli vatandaşlar proje doğrultusunda yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 894 liradan başlayan sabit taksitlerle konut alabilecek. Başvurulardan sonra  noter, banka ve TOKİ yetkilileri huzurunda çekilecek kura ile hak sahipleri belirlenecek. 

6 BİN LİRA GELİR ŞARTI VAR

Projelerde ehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine, en az yüzde 40 engeli olan vatandaşlara özel kontenjan ayrılacak. Projeye başvuru yapacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekli. Konutlara başvuru yapmak isteyenlerin projenin yer aldığı ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ediyor olması şartı aranıyor. Başvuru sahiplerinin Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması da gerekli. Ayrıca kendisine, eşine ya da  velayeti altındaki çocuklara Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konut bulunmaması gerekli. Başvuru yapmak isteyenlerin aylık hane geliri olarak en fazla net 5 bin 500 lira, İstanbul’da ise en fazla net 6 bin TL gelire sahip olması gerekli. Başvuru yapan vatandaşların 25 yaşını tamamlamış olması da gerekli. Ayrıca, bir hane halkı adına, tek başvuru yapabileceği için kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapabilecek.

Başvurular e-Devlet’ten yapılabilecek  

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türksat, 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi başvurularının e-Devlet kapısı üzerinden yapılmasına yönelik olarak entegrasyonu tamamladı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin sosyal medya hesaplarından, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayele rinde, Çevre veŞehircilik Bakanlığımız öncülüğünde üretilecek 100 bin sosyal konuta yönelik başvurularınızı Dijital Türkiye Portalı üzerinden ger çekleştirebilirsiniz” ifadelerinin yer aldığı açıklama da yapıldı.

TAKSİTLER 890 LİRADAN BAŞLIYOR

Satış fiyatının yüzde 10’u peşin alınacak olan konutların taksit tutarı ise 894 lira-1.341 lira arasında değişecek. 240 ay vadeyle satışa sunulan konutlar için yüzde 10’luk peşinat bedeli düşüldükten sonra Ziraat Bankası tarafından yüzde 0.49 faizle de kredi kullandırılacak. Böylece taksiti 894 TL ve peşin satış fiyatı 140 bin TL olan bir konuta 240 ay vadeyle vatandaş 228 bin TL'ye sahip olabilecek. Taksit tutarı 1.341 lira ve peşin satış fiyatı 210 bin TL olan konuta ise 324 bin TL'ye kadar kredi kullanılarak sahip olunabilecek. 

VATANDAŞ MEMNUN ‘DAHA NE OLSUN’

Bilgi almak için Toplu Konut İdaresi  Başkanlığı Hizmet Binası’na gelen Berkay Bilgiç, düşük faiz oranı ve uygun fiyata yapılan bu projeden oldukça memnun olduğunu söyledi. Bilgiç, “İstanbul için gayet güzel. Seçilen ilçeler de güzel. Başakşehir, Arnavutköy ve Tuzla. Bence bu rakamlar 0.49 faizle TEFE, TÜFE olmadan olması güzel. Talebin de çok olacağını tahmin ediyorum”  dedi. Benzer projelerin artarak devam etmesini isteyen Remzi Gençer ise “Fiyatlar gayet uygun. Bundan iyisi Şam’da kayısı derler. Korkunç güzel. Yani daha iyisini bilmiyoruz. Şu ana kadar olmadı. İnşallah bundan sonra artarak devam eder. Sağ olsunlar bu kadar kargaşadan, tantanadan, dünyanın bu halinden devlet vatandaşına elinden geldiğince güzel imkanlar sunmaya çalışıyor. Bu çok güzel bir şey ancak taktir edilebilir” dedi.

 

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasının tüm detayları!

100 bin sosyal konut projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön