29 / 03 / 2024

100 liraya sanal ofisler kuruluyor!

100 liraya sanal ofisler kuruluyor!

İnternet sitesi tasarımcısı Eda Gül, "İnternet sitelerinin, firmaların 7 gün 24 saat açık 'sanal ofis'i haline gelebildiğini" belirterek, ihracatını arttırmayı hedefleyen girişimcilerin, bu kanalı aktif kullanması gerektiğini" belirtti...



İnternet siteleri aracılığıyla reklam-pazarlama sektörü çeşitli yeniliklerle karşılaşıyor. Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan internet sitesi tasarımcısı Gül, internet sitelerinin firmaların 7 gün 24 saat açık "sanal ofis"i haline gelebildiğine dikkati çekti.


İnternet sitelerinin firmaların reklamını yerelin ötesinde uluslararası düzeyde yaptığını ve hedef kitleye doğrudan ulaşılabilmesine imkan tanıdığını belirten Gül, "Ankara'da oyuncak üreten yerel bir firma Danimarka'dan da sipariş alabiliyor. Firmalar, bununla birlikte yenilikleri, duyuruları, ürün tanıtımını çok daha kısa sürede ve tasarruflu bir şekilde müşterilerine iletebiliyor. Kağıt, posta, personel gibi masrafların yanı sıra zamandan da tasarruf ediliyor" diye konuştu.


-"KOBİ'ler e-ticaret ile globalleşiyor"


Türkiye'nin ekonomik büyümesi için ihracatın önemine dikkati çeken Gül, bu kapsamda internet üzerinden satışın da giderek önem kazandığını ve yakın zamanda bu önemin daha da artacağını söyledi.


Gül, KOBİ’lerin Türkiye ekonomisinde ayrı bir yere sahip olduğunun altını çizerek, "Birçok yerel firma, açtıkları internet siteleri sayesinde uluslararası ticarete girmeye başladı. İhracatını arttırmayı hedefleyen Türkiye'nin girişimcileri, bu kanalı aktif kullanmalı. KOBİ’ler e-ticaret ile globalleşiyor" değerlendirmesinde bulundu.


- 100 liradan 100 bin liraya kadar internet sitesi


İnternet sitesi sahibi olmak için gerekli maliyetlerin 3 başlık altında toplanabileceğini anlatan Gül, şu bilgileri verdi:


"Bunlardan birincisi, internet sitesinin ismi (alan adı) için yapılan ödeme. Öncelikle siteniz için bir alan adı almanız gerekir. Örneğin "www.firmaismi.com.tr" gibi. Sonu  ".tr" ile biten alan adlarının tescili 25 lira civarında iken,  ".com" ile biten alan adları ortalama 8 dolar ile 15 dolar arasında değişiyor. Diğer ödemelerden biri ise internet sitesinin barındırılması (hosting) için yapılan ödeme. Hazırladığınız siteniz için belirli bir sunucuda (server) hafıza kiralamanız gerekir ki buna internet sitesi hosting (barındırma) denir. Bu hizmeti veren sunucunun modern, süratli ve güvenilir olmasına dikkat edilmeli. Hosting ödemeleri genelde 1 yıllık olarak yapılırken, en düşük 30 liradan başlayarak firmanın ihtiyacına göre artar.


Bir de kurulumu hazır hale gelen internet sitesinin, tasarım maliyeti için yapılan ödeme vardır. Bu da firmanın ihtiyaçlarına göre artar. Günümüzde 100 liraya da internet sitesi yapılırken, farklı ihtiyaçlara göre bu rakam çeşitli hizmetlerle birlikte 100 bin liraya kadar çıkabilmektedir."


AA


Geri Dön