19 / 04 / 2024

10.Gayrimenkul Fuarı kapılarını açtı!

10.Gayrimenkul Fuarı kapılarını açtı!

Körfez Ülkeleri’nden önemli yatırımcıların katıldığı 10.Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi ziyaretçilerine kapılarını açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açılışını yaptığı zirve Türkiye için de tarihi bir güne ev sahipliği yaptı.



Körfez Ülkeleri’nden önemli yatırımcıların katıldığı 10.Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi ziyaretçilerine kapılarını açtı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açılışını yaptığı zirve Türkiye için de tarihi bir güne ev sahipliği yaptı. Yakın zaman içerisinde Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu kuran 24 GPY, zirvenin ilk günü Suudi Arabistan’ın köklü şirketlerinden Al-Zamil Grup ile Türkiye’nin en büyük uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun kurmak üzere anlaşma imzaladı.İmza töreninde konuşan 24 GPY Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay “Kısa bir süre önce Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu Primo’yu kurmuş ve bunu kamuoyuyla paylaşmıştık. Bugün ülkemiz açısından tarihi bir gün daha yaşıyoruz. Uzun zamandır görüştüğümüz Suudi Arabistan’ın en büyük şirketlerinden biri olan Al-Zamil Grup ile Türkiye’nin en büyük uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu kurmak üzere anlaşma imzalıyoruz. 


Uluslararası yatırımcılar güvenli ve şeffaf yapısı, getirisinin yüksekliği nedeniyle gayrimenkul yatırım fonlarını oldukça cazip buluyorlar. Ayrıca fonların profesyoneller tarafından yönetildiğini yani birikiminin doğru ve emin ellerde olduğunu düşünüyorlar. Bu nedenle gayrimenkul yatırım fonları ülkemize yatırım yapmak isteyen yatırımcılar açısından çok güvenilir bir enstrüman” dedi.


Suudi Arabistan’ın önemli şirketlerinden Al-Zamil Grup ile uzun süredir görüştüklerinin belirten Yeniay “SPK tarafından GYF’lerle ilgili düzenlemenin yapılmasıyla birlikte görüşmelere başlamıştık. İlk aşamada Al-Zamil Grup ile iki ayrı gayrimenkul yatırım fonu kurmak üzere yoğunlaştık. İki ayrı çalışma alanı üzerine odaklanacak bu fonlardan biri kira gelirine, diğeri ise alım satım değerinden elde edilecek gelire yönelik oluşturulacak. Başlangıç olarak 500 milyon TL büyüklükle faaliyete geçecek bu fonlar, kısa süre içerisinde 1 milyar TL büyüklüğü ulaşacak” dedi. 


24 GPY olarak gayrimenkul yatırım fonları ile ilgili sektöre ilkleri kazandırmanın gururunu taşıdıklarını belirten Yeniay “Türkiye’de gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcılar nezdinde yüksek itibara sahip. Rakamlar da bunu doğruluyor. 2015 yılında ülkemize doğrudan gelen yabancı yatırımın yaklaşık yüzde 35’i gayrimenkule yöneldi. Bu açıdan gayrimenkul yatırım fonlarının ülkemiz için öneminin farkındayız. İlginin yüksek olduğu gayrimenkul sektöründe fonlarla birlikte yerli ve yabancı yatırımcılar profesyonel ve şeffaf bir ürüne kavuştular. Kısa süre içerisinde gayrimenkul yatırım fonlarının sayılarının artacağına inanıyoruz. Biz de 24 GPY olarak ilkleri başardığımız bu süreçte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.,




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


"10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirve'sinde Belediye başkanları da yaptıkları çalışmaları anlattı. "

Esenler'de yoğun yapı stoğunun olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Tevkik Göksu " Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu zaman başlattığı kentsel dönüşüm projesiyle Esenler'de yer alan 100 bin'lik yapı stoğunu dönüştürüyoruz. 100 bin konuttan 50 bini konut olarak dönüşecek 50 binin yerine ise park yapacağız" dedi..


24 BİN 800 KONUT DÖNÜŞÜYOR


istanbul'un tam merkezinde yer alan Esenler'de 5 yılda 24 bin 800 konutu dönüştürüldüğünü söyleyen Göksu, 16 bin 400 konutu yıkıp yeniden inşa ederek yeni yaşam olanları oluşturduklarını söyledi. Türkiye'nin 2300 konutluk ilk ketsel dönüşüm projesinide mayıs ayında teslim edeceklerinin atını çizdi.


DÜNYA'NIN EN BÜYÜK ŞEHİR PARKI


Central Park, Hyde Park'tan sonra dünyanın en büyük üçüncü parkını yapacaklarını söyleyen Göksu, 50 bin konutu yıkarak yerine şehir parkı yapacalarını ve içerisinde 60 metrelik bulvarlar yer alacağını söyledi..


4 temel özelliği olan şehir kurgulanıyor.


ÖNCE TASARLA SONRA PLANLA


Esenler'de 4 temel özellik göz önünde bulundurularak şehirler kurgulanıyor. Similasyonlar aracılığıyla önce tasarım yapıp daha sonra planlama yapılıyor. Etrafı sitelerle değil, Sosyolojik ve kültürel dayanışmanın olacağı mahalle kültürüyle çevrilmiş şehirler kurgulanıyor.


FITRİ ŞEHİR


İkinci özelliğinde ise toprağa yakın olarak Fıtri şehirler tasarlanıyor. Gökdelen ve yüksek binaların olmadığı ve cami kültüründen oluşan şehirler..


TEKNOLOJİK ŞEHİR


Üçüncü özelliğinde akıllı evlerin olduğu, teknolojin yoğun olarak kullanıldığı yapılar tasarlanıyor. Teknolojinin sosyalleşmenin önüne geçmememesine de dikkat ediliyor


EKOLOJİK ŞEHİR


Dördüğncü özelliği ise; şehirde yaşayan insanlara mali yük getirmeyecek ekolojik şehir olacak. Kişi başına düşen yeşil alan 1 metreden 21 metreye çıkarılıyor.


Esenler'de hayata geçirilen şehir konsepti 2023 yılında tamamlanması planlanıyor..


Sabah








Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, adeta bir yatırım şovuna dönüştü. Zirvenin ilk gününde Türk ve Arap şirketleri arasında 900 milyon liralık yatırım sözleşmesine imza atıldı.


JNR Fuarcılık tarafından ana sponsor Ağaoğlu Şirketler Grubu ve Suudi Arabistan’dan Daleel Group ile ortaklaşa düzenlenen 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi dün kapılarını açtı. Bügün de devam edecek olan zirve Türkiye için önemli iş bağlantılarına tanıklık ederken, adeta bir yatırım şovuna dönüştü. JNR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Haktan Öztunalı’nın öncülüğünde düzenlenen 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi kapsamında; Türk ve Arap şirketleri arasında önemli iş bağlantıları yapılırken, 900 milyon liralık da yatırım sözleşmesine imza atıldı.   


500 MİLYON LİRALIK FON 


900 milyon TL’lik yatırım anlaşmasının 500 milyon TL’lik kısmını yakın zaman içerisinde Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu kuran 24 GPY’nin Suudi Arabistan’ın köklü şirketlerinden Al-Zamil Grup ile Türkiye’nin en büyük uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun kurmak üzere yaptığı anlaşma oluşturuyor. 


60 firma 200 proje


Türkiye’nin tek satış odaklı, alıcı-satıcı ve yatırımcıyı buluşturan fuarı, 60 Konsept firmanın ve 200 projenin katılımı ile gerçekliyor. Fuarda, gayrimenkul konut projelerinin yanı sıra yazlık evler, devremülkler, termal tesisler, ofisler, plazalar, akıllı binalar, finans şirketleri, bankalar ve emlak pazarlama şirketleri de boy gösteriyor. 


Körfez'den yoğun katılım 


Arap-Türk Gayrimenkul Zirvesi’nde 'Körfez Sermayesinin Gayrimenkul sektöründeki beklentileri' konusu tartışıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal, Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Arabistan Bölge Sorumlusu Mustafa Göksu, İslam Ülkeleri Emlak Birliği Teşkilatı Başkanı Mohammed Yahya Mufarreh, Türk - Suud İş Konsey Başkanı Halit Muhammed  Bavezir, Esenler Belediye Başkanı, M.Tevfik Göksu ve Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan zirveye katılan isimler arasında yer aldı. 



Akşam


Geri Dön