24 / 04 / 2024

1+1 eşyalı daireler Suriyeli mülteciler tarafından ilgi görüyor!

1+1 eşyalı daireler Suriyeli mülteciler tarafından ilgi görüyor!

Güvenlikli sitelerin 1+1'lerine Suriyeli mültecilerden yoğun talep var. Ev sahipleri de değerinin üstünde kiranın 6 ayını da peşin ödeyen Suriyeli'yi seçiyor.



Suriye'deki çatışmalardan kaçıp Türkiye'ye sığınan mülteciler, İstanbul'daki sitelerin 1+1 eşyalı dairelerini takibe aldı. Sırtında tek bir çantayla gelip 3, 6 aylık ya da 1 yıllık kirayı peşin vererek ev sahibini ikna eden Suriyeliler, bin liralık bir daireye mecburiyetten 2 bin liraya kadar vermeyi kabul edince ev sahibi de tercihini Suriyeli'den yana kullanıyor. Bahçeşehir'de faaliyet gösteren Çarşı Gayrimenkul Emlak Danışmanı Gizem Çakır, "Türk vatandaşına bin liraya kiraya verilen daire Suriyeli'ye bin 500 liraya kadar çıkıyor. Ülkede durumu iyi Suriyeliler de var. Çoğu kirasını en az 3 aylık peşin veriyor" dedi. Çakır pek çok 1+1 dairede 5-6 Suriyeli'nin kaldığına dikkat çekti. Halkalı'da faaliyet gösteren Güneş Emlak'ın danışmanı Barış Dalyan, zengin Suriyeliler'in ise daire aldıklarını söyledi. 


3 AYLIK KİRAMI PEŞİN ALDIM 

Halkalı'da 1+1 dairesini bir Suriyeli'ye kiraya veren Gülcan Fırat ise, "Adam sırtında bir çantasıyla gelip dairemi kiralamak istedi. Hem depozitoyu hem de 3 aylık kiramı peşin verdi. Kira biraz kısmet işi. Uyruğu fark etmiyor. Bugüne kadar hep kendi vatandaşıma kiraya verdim ama çoğunda da sıkıntı yaşadım" dedi.



Sabah 


Geri Dön