29 / 03 / 2024

suriyeli mülteciler

suriyeli mülteciler

Güvenlikli sitelerin 1+1'lerine Suriyeli mültecilerden yoğun talep var. Ev sahipleri de değerinin üstünde kiranın 6 ayını da peşin ödeyen Suriyeli'yi seçiyor.

Suriyeli mülteciler için prefabrik ve konteyner evler inşa edilecek!

Avrupa'daki Suriyeli mültecilerin prefabrik ve konteyner evleri Türkiye'den gidecek. Suriye'de 2011 yılı Mart ayında başlayan ve bugün uluslararası krize dönüşen iç savaş, önlenemeyen mülteci akını nedeniyle Avrupa ülkelerini de kara kara düşündürüyor.

Gayrimenkul sektörüne en çok Suriyeliler ilgi gösteriyor!

Son 2,5 yılda 2 bin 500'ün üzerinde şirket kuran Suriyeliler, en çok gayrimenkul sektörüne ilgi gösterdi.

Suriyeli mülteciler için 60 özel okul açıldı!

Suriyeli mülteci sayısı 2 milyonu geçince Iraklı, Suriyeli yatırımcılar birbiri ardına Bağcılar, Başakşehir, Fatih ve Eyüp semtlerinde okul açmaya başladı. Bazı tahminlere göre sadece İstanbul’da 60 mülteci okulu açıldı.

Süleymaniye'deki binalar mültecilere sığınak oldu!

Tarihi Süleymaniye semtinde kentsel dönüşüm projesi sürecinde yıkılan birçok ev, Suriyeli mülteciler için yaşam alanı haline geldi. Savaş mağduru aileler hayatlarını burada sürdürüyor.

8 katlı apartmanı mültecilere verdi!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, Suriye'den kaçarak Mersin'e gelen ve kalacak yer bulamayan mülteciler için 8 katlı bir apartman tahsis etti.

Suriyelilerin yerleştiği ilçelerde emlak fiyatları arttı!

Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı 400 bini aşarken, İstanbul'a gelip oturma izni alan Suriyeli sayısı ise 25 bine ulaştı. Emniyete göre, oturma iznine başvurmayan en az 100 bin Suriyeli daha var...

Gaziantep'te memur Suriyeliler yüzünden kiralık ev bulamıyor!

Gaziantep'te şehre gelen memurlar Suriyeliler yüzünden kiralık ev bulmada sıkıntı yaşıyor...

Suriyeli mülteciler Gaziantep ve Hatay'da ev kiralarını arttırdı!

Gaziantep ve Hatay'a gelen Suriyeliler, gayrimenkul piyasasını da etkiledi. 500 TL'lik evlerin kirası bin 500 liraya çıktı. İlk tercihse çok odalı ve kaloriferli evler. ..

Yüksek kiralar ödeyenler dikkat! Seçim öncesinde açıklandı!

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olarak Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesinin, kira sorununun çözümüne katkı sağlayabileceği görüşünü dile getirdi.

BM'den afet bölgesine 3 bin çadır 

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve tüm dünyayı hüzüne boğan depreme kayıtsız kalmadı ve zarar görenlere destek amacıyla Türkiye'ye 3 bin çadır gönderdi.

Konya'daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Konya'da Suriyeli ailenin yaşadığı bir evde yangın çıkmıştı. Konya'da 3 kız kardeşin hayatını kaybettiği feci yangının çıktığı evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı öğrenildi. 

Bozkır Müftülüğü'nden İyilik Konutları Projesi'ne destek!

Bozkır Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları, savaş mağduru Suriyeli ailelere yönelik olarak başlatılan "İyilik Konutları Projesi"ne destek vermeyi sürdürüyor.

Şanlıurfa´da kağıt toplayan aileye kira yardımı!

Şanlıurfa Valiliği kağıt toplayıcılığı yapan 21 Suriyeli aileye  kira yardımı yapacak. 

BİMDER, İdlib'de inşa edeceği 20 konut için hayırseverlerden yardım bekliyor!

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (BİMDER), Suriye'nin İdlib kentinin Türkiye sınırına savaştan kaçarak yerleşen mülteciler için 20 Evlik konut inşa etmek istiyor.

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

Paris Belediyesinden mültecileri ortak yaşamla Fransızlaştırma girişimi!

Paris'in en pahalı bölgelerinde Fransızlarla birlikte yaşayabilecekleri ucuz barınma olanağı sunulan mülteciler Fransızlaştırılmak isteniyor.

Midilli Adası'ndaki evsiz mülteciler için gösteri düzenlendi!

Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu önünde toplanan yüzlerce gösterici Midilli Adası'ndaki 4.000'i çocuk 13.000 mültecinin evsiz kalmasını protesto etti.

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Ankara'da Suriyeli kiracı ev sahibini bıçakladı!

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, tek katlı evde yalnız yaşayan Suriyeli Abdullah U., tartıştığı ev sahibi Fatih Dönmez'i bıçakladı. Olaya müdahale eden polis aracına da zarar vererek kaçmaya çalışan zanlı, kovalamaca sonrası yakalandı...

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Suriyeli mülteciler çadır kurdukları araziler için 2 milyon Lübnan lirası kira ödüyor!

Suriyeli mülteciler kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödüyor...

suriyeli mülteciler Haberi

suriyeli mülteciler

Suriye'deki çatışmalardan kaçıp Türkiye'ye sığınan mülteciler, İstanbul'daki sitelerin 1+1 eşyalı dairelerini takibe aldı. Sırtında tek bir çantayla gelip 3, 6 aylık ya da 1 yıllık kirayı peşin vererek ev sahibini ikna eden Suriyeliler, bin liralık bir daireye mecburiyetten 2 bin liraya kadar vermeyi kabul edince ev sahibi de tercihini Suriyeli'den yana kullanıyor. Bahçeşehir'de faaliyet gösteren Çarşı Gayrimenkul Emlak Danışmanı Gizem Çakır, "Türk vatandaşına bin liraya kiraya verilen daire Suriyeli'ye bin 500 liraya kadar çıkıyor. Ülkede durumu iyi Suriyeliler de var. Çoğu kirasını en az 3 aylık peşin veriyor" dedi. Çakır pek çok 1+1 dairede 5-6 Suriyeli'nin kaldığına dikkat çekti. Halkalı'da faaliyet gösteren Güneş Emlak'ın danışmanı Barış Dalyan, zengin Suriyeliler'in ise daire aldıklarını söyledi. 


3 AYLIK KİRAMI PEŞİN ALDIM 

Halkalı'da 1+1 dairesini...