19 / 04 / 2024

Konya'daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Konya'daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Konya'da Suriyeli ailenin yaşadığı bir evde yangın çıkmıştı. Konya'da 3 kız kardeşin hayatını kaybettiği feci yangının çıktığı evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı öğrenildi. 



Konya Selçuklu'da Suriyeli ailenin yaşadığı 2 katlı evde yangın çıktı. Yangından Cihat El İsmail (23) ve 8 aylık hamile eşi Kader El İsmail (21), sağ olarak çıkarılırken Fatma (4) ve Ayşe (4) ile Nuran (2) kardeşlerin cansız bedenine ulaşıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; komşuların ihbar vermesinden sonra adrese gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken,  evin ahşap tavanı çöktü. 3 küçük kıza mezar olan ev enkaza döndü.

Konya daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

TAHLİYE KARARI BİR GÜN ÖNCE AİLEYE BİLDİRİLMİŞ

İnşaatlarda çalışıp hem de kağıt toplayıp geçimini sağlayan Cihat El İsmail’e ve ailesine bir önceki gün tebligat gönderildiği öğrenildi. Mahallede devam eden kentsel dönüşüm çalışması kapsamında, evin yıkılması kararı alındığı, belediye ekiplerinin evin tahliyesi için aileye tebliği ettiği öğrenildi. 

Konya daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Oturduğu 2 katlı evin üst katında çıkan yangında ikizler Fatma (4) ve Ayşe (4) ile Nuran (2) kurtarılamamıştı. 3 kardeşin hayatını kaybettiği feci yangının çıktığı ev için kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı verildiği ortaya çıktı. Yıkım kararının bir gün önce de aileye tebliği edildiği öğrenildi. 
 


Geri Dön