24 / 04 / 2024

Altındağ'da kentsel dönüşüm sürüyor!

Altındağ'da kentsel dönüşüm sürüyor!

Ankara Altındağ'daki gecekondu düzenine son veren ve gerçekleştirdiği 10 farklı noktadaki kentsel dönüşüm çalışmaları ile Altındağ'ın çehresini değiştiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, toplu konut projelerine devam ediyor..



Altındağ'daki gecekondu düzenine son veren ve gerçekleştirdiği 10 farklı noktadaki kentsel dönüşüm çalışmaları ile Altındağ'ın çehresini değiştiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, toplu konut projelerine devam ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının Ankara'daki lokomotifi Altındağ Belediyesi, Şükriye Mahallesi toplu konudan ve Başpınar Mahallesi toplu konut çalışmalarında büyük bir hızla ilerliyor. 

TOKİ ve Altındağ Belediyesi, çarpık yapılaşma ve gecekonduların önüne geçerek Altındağ'da uyguladığı kentsel dönüşümle bölgeyi çağdaş bir görünüme kavuşturuyor. Kısa bir süre önce gecekondularla kaplı olan bölgede Altındağ Belediyesi, gecekonduları yıkılan vatandaşları  TOKİ  konutlanyla buluşturuyor. Ocak 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen törenle yıkımları tamamlanan Başpınar Toplu Konut alanında, büyük ilerleme kaydedildi. Bahar aylarında temeli atılan toplu konut projesinde çalışmalar hızla sürüyor. Projenin 2014 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Toplu Konul İdaresi (TOKİ) ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen Başpınar Toplu Konut Projesi, 11 blok ve 474 daireden oluşuyor. 27 bin metrekare alana kurulan toplu konut projesi konutların yanı sıra yapılacak olan ticaret merkezi de ile dikkat çekiyor. Şükriye Mahallesi'nde 24186/1 ve 24189/6 no'lu ada ve parsellerde gecekondu yıkımlarını tamamlayan Altındağ Belediyesi, yaklaşık 17 bin m2 alanı daha gecekondulardan temizledi. 4 bloktan ve çok katlı olarak projelendirilen Şükriye Mahallesi toplu konutlarının inşaatları tüm hızı ile sürüyor. Yıllarca gecekondularda yaşam mücadelesi veren Altındağlı vatandaşların sabırsızlıkla beklediği toplu konut projesi tamamlandığında. Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Yarı Açık Kültür - Sanat ve Kongre Merkezi sayesinde canlanan Şükriye Mahallesi, yepyeni bir görünüme kavuşacak, mahallenin değeri artacak. 2004 yılında yüzde 85'i gecekondularla kaplı, yüzde 70'i imarsız olan Altındağ'da bugün gecekonduların yerine modem yapıların almaya başladığını, Altındağ'ın imarının ise yüzde 98 oranında tamamlandığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, önümüzdeki süreçte birçok mahallede daha kentsel dönüşüm projeleri uygulanacağını ifade etti. Bu bölgelerde yıllarca kamu hizmeti adı altında yanlış yapılaşmalara gidildiğini belirten Başkan Tiryaki "Ancak son on yıldır süren güçlü iktidar sayesinde tüm Türkiye'de büyük bir değişim yaşanıyor. 2004'te %85'i gecekondu, %70'inin imar planı olmayan bölgede, problemi çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün buralarda gerçek bir dönüşümden, modern okulların, konutların yer aldığı bir yaşam bölgesinden söz ediyoruz. Yıllarca çok zaman kaybettik. Ankara'nın en güzel coğrafyasının bir an önce hak ettiği kıymeti kazanması için daha çok çalışacak. 


Belde


Geri Dön