24 / 04 / 2024

8 katlı apartmanı mültecilere verdi!

8 katlı apartmanı mültecilere verdi!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, Suriye'den kaçarak Mersin'e gelen ve kalacak yer bulamayan mülteciler için 8 katlı bir apartman tahsis etti.



Çok sayıda Suriyeli mültecinin sığındığı Mersin'de, mültecilerin en büyük sorunu yüksek kira bedelleri. Kayıtdışı şekilde, düşük ücretlerle çalıştırılan mülteciler ya insani olarak uygun şartlan taşımayan evlere yerleşiyor ya da birkaç aile birleşerek ev kiralama yoluna gidiyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Sinan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Yükselgüngör, Erdemli'deki 8 katlı bir apartmanı mültecilere tahsis ederek soruna bir nebze de olsa çare bulmaya çalışmış. Yaklaşık 1 yıldır kendilerine tahsis edilen 16 dairede konaklayan mültecilerin elektrik, su ve aidat giderleri de Yükselgüngör tarafından karşılanıyor. 


İnsanlık sınavından geçiyoruz


Suriye'deki iç savaş nedeniyle yaklaşık 1 milyon mültecinin Türkiye'ye sığındığına dikkat çeken Yükselgüngör. "Hiç kuşkusuz bu durum ülkemize büyük yük gelirdi. Bu yükün altından bir ülkenin kalkması kolay değil. Giderek daha ciddi ve daha büyük sorunlar yaşayacağımız belli oluyor. Sıkıntılar yaşayacağımız, hatta yaşadığımız muhakkak. Bu büyük insanlık sorununun altından el birliğiyle, güç birliğiyle kalkmamız gerekiyor. Çünkü ülke olarak bir kez daha büyük bir insanlık sınavından geçiyoruz"' dedi.


Yükselgüngör, Suriyeli sığınmacıların ekonomik hayatta yer alabilmeleri için yeni yasal düzenlemeler yapılmasını, sığınmacıların kayıt altına alınmasını, Suriyeliler için yeni barınma merkezleri açılmasını önerdi. 


Mersinde İmece


Geri Dön