18 / 04 / 2024

Samsun Saathane Projesi'nde 8 katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Samsun Saathane Projesi'nde 8 katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Saathane Projesi kapsamında yıkım çalışmaları tam gaz ediyor. Proje kapsamında 8 katlı bir yapının yıkımı daha gerçekleşti. 



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ‘Tarihle buluşma’ projesi olarak nitelendirdiği ve büyük önem verdiği Saathane Meydanı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; 3.etap çalışmaları dahilinde bölgeye yapılan tarihi dokuya uygun yapılar gün yüzüne çıkıyor. Bir yandan tarihi kimliği ve estetiği bozmayan dükkanların inşaatı devam ederken öte yandan da bölgedeki 8 katlı binanın yıkımı yapıldı. 

Samsun’un geleceğini etkileyecek Saathane Meydan Projesi kapsamında ana caddeye cepheli binanın yıkımı bitti. Binanın yıkılmasıyla beraber meydanın tarihi dokusu da ortaya çıktı. 

Samsun Saathane Projesi nde 8 katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bölgenin bir tarih hazinesi olduğunun altını çizerek “Bu hazineyi gün yüzüne çıkarmak için yoğun çaba harcıyoruz. Tarihi kimliğimiz gün yüzüne çıkarılacak. Tarihi doku, şehir ile bütünleşecek. Sultan 2.Abdülhamit’in tahta çıkışının anısına 1887 yılında yaptırdığı Saat Kulesi ve çevresinde şekillenen proje kapsamında 15. yüzyıl eseri Şifa Hamamı, Osmanlı mimarisinin 15. yüzyıla ait tek sivil örneği Taşhan, 1803 yılında hizmete açılan medrese ile caminin restorasyonlarının tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki estetik dokuya zarar vermeden çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Samsun’un, bu değişimle daha da güzelleştiğini söyleyen Başkan Demir, “Proje tamamlandığında Saathane Meydanı, bambaşka olacak. Burası tarihimizle buluşma, kültürel mirasımıza sahip çıkma projesidir” şeklinde konuştu.

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde son durum ne? 


Geri Dön