20 / 04 / 2024

Suriyelilerin yerleştiği ilçelerde emlak fiyatları arttı!

Suriyelilerin yerleştiği ilçelerde emlak fiyatları arttı!

Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı 400 bini aşarken, İstanbul'a gelip oturma izni alan Suriyeli sayısı ise 25 bine ulaştı. Emniyete göre, oturma iznine başvurmayan en az 100 bin Suriyeli daha var...



İstanbul'daki Suriyeliler 125 bine ulaştı Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı 400 bini aşarken, İstanbul'a gelip oturma izni alan Suriyeli sayısı ise 25 bine ulaştı. Emniyete göre, oturma iznine başvurmayan en az 100 bin Suriyeli daha var

SURÎYE'deki iç savaş nedeniyle ülkeyi terk eden Suriyeli sayısının 2 milyonu aştığı belirtiliyor. Ülkeden kaçış son haftalarda daha da hızlanmış durumda.Suriye'den ülkemize gelen mülteci sayısı ise resmi rakamlarla 400 bini aştı.


KİRALIK EV KALMADI
Suriyelilerin yerleştiği ilçelerde emlak fiyatlarının arttığı ve kiralık ev bulmakta büyük zorluk yaşandığı dile getiriliyor.

1 YILLIK OTURMA İZNİ
Kaçak olarak ülkemize gelenlerle bu rakamın daha da arttığı öne sürülüyor.Suriyeli mülteciler genellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay gibi sınır illerine yerleşirken, son dönemlerde ise İstanbul'a Suriyeli akını dikkat çekiyor. Emniyet yetkilileri, yasal yollardan İstanbul'a giriş yapan Suriyeli sayısının 25 bini aştığını bildirdi.
İstanbul'a genellikle maddi durumu iyi olan ve genellikle ticaretle uğraşan Suriyelilerin geldiği belirtiliyor.

Özellikle Fatih ve Başakşehir'e yerleşen Suriyelilerin emniyet müdürlüğüne başvurarak 1 yıllık oturum izni aldığı öğrenildi.
İki ülke arasındaki anlaşmaya göre yetkililere başvurarak 1 yıllık oturma iznine hak kazanan Suriyelilerin dışında, 100 bin daha bu ülke vatandaşının kaçak olarak İstanbul'da bulunduğu tahmin ediliyor.

SURİYELİLERİN SEVDİĞİ SEMTLER
Suriyeliler için en gözde semt Fatih. Başakşehir ve Küçükçekmece'nin Halkalı bölgesi de bu ülke vatandaşlarının rağbet ettiği bölgeler arasında. Birçok Suriyeli kiralık ev tutarken, bazılarının da ev satın aldıkları belirtiliyor. Ancak ülkedeki savaş ortamı nedeniyle Suriyelilerin kimliklerini gizli tuttukları kaydediliyor.

Habertürk

Geri Dön