19 / 04 / 2024

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...



Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksin boşaltılması işlemine başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Litani Nehri kıyısındaki binaların durumunu incelemekle sorumlu olan "Litani Nehri Ulusal Otoritesi"nin binalardaki çatlaklar sebebiyle kompleksin boşaltılması yönündeki talebinden sonra yetkili makamlar düğmeye bastı.

İç Güvenlik güçleri, belediye ve Litani Nehri Ulusal Otoritesi'ne bağlı emniyet mensuplarının gözetiminde bugün tahliye işleminin başladığı bildirildi.

Lübnan da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Birkaç gün devam etmesi beklenen tahliye işlemiyle komplekste yaşayan Suriyeli ailelerin, mültecilerle ilgilenen derneklerle işbirliği içinde alternatif barınma mekanlarına nakledileceği belirtildi.

Bisariyye bölgesinde bulunan komplekste her biri 6 katlı 4 binada yaklaşık olarak 250 konut mevcut.

Anadolu Ajansı  muhabirine açıklamalar yapan Litani Nehri Ulusal Otoritesi Müdürü Sami Aleviyye, söz konusu kompleksin önceleri metruk bir yer olduğunu ancak daha sonra Suriyeli mültecilere kiralandığını dile getirdi.

Aleviyye, 2018 yılında ilgili makamlara, söz konusu binaların çökmek üzere olduğu ve kanalizasyon şebekesi olmadığı için sağlıklı yaşam şartını sağlamadığı yönünde rapor sunduklarını söyleid.

Aleviyye, bu binalarda yaşamına devam eden Suriyeli mültecilerin kirli sular içtiklerini ve kompleksin atıklarının da doğrudan bölgedeki tarım sulama kanalına atıldığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan ve dün yayımlanan bir araştırmada, Lübnan'da yaşayan her 10 Suriyeliden 9'unun ülkedeki ekonomik bunalım sebebiyle aşırı yoksul olduğu belirtilmişti.

Litani Nehri Ulusal Otoritesi, 7 Ekim tarihinde İçişleri Bakanlığı'ndan, söz konusu kompleksin boşaltılmasını istedi.

 

Beyrut'taki patlamada evleri zarar gören vatandaşlar kış nedeniyle endişeli!


Geri Dön