28 / 03 / 2024

1+1 ev satışları patladı!

1+1 ev satışları patladı!

Seçim dönemini durgun atlatan inşaat sektörü, yatırımlarını hızlandırırken satışlarda artma trendine girdi. Özellikle büyükşehirlerde artan genç çalışan sayısı ve öğrencilerin tercih ettiği 1+1'lere rağbet çoğalıyor.



Özellikle büyükşehirlerde artan genç çalışan sayısı ve öğrencilerin tercih ettiği 1 + 1'lere rağbet çoğalıyor. Büyükşehirlerde site içinde her türlü konforu sağlayan 1 + 1 ve 1+0 daireler hem yatırımcının hem de yalnız yaşayanların tercihi oldu. İzmir'de en ucuz 1 + 1 '1er Menemen'de, en pahalı konutlar ise Karşıyaka'da bulunuyor. 


Hayata geçirilen inşaat projelerinde rağbet her geçen gün 1 oda 1 salon veya salonsuz 1 oda olarak tasarlanan stüdyo dairelere oluyor. Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar 3+1 konutları tercih edenler, geniş aile yapısının yerini çekirdek aile veya tek başına yaşamaya bırakması inşaat firmalarını da harekete geçirdi. Böylece içinde her türlü sosyal donatının yer aldığı lüks sitelerde küçük daireler yapıldı.


Bugün neredeyse tüm projelerin yaklaşık yüzde 20 sini 1 + 1 daireler oluşturuyor. Bu rağbetin artmasında üniversitelerin çoğalması, geçici istihdam sağlayan inşaat gibi iş alanlarının fazlalaşması da etkili oldu. Diğer yandan birikimi az olup, yatırım yapmak isteyenlerin de ilk tercihinin bu tip dairelere olması ilgiyi arttırdı. 


Satış ve kiralama avantajı


Özellikle stüdyo dairelerde kolay satış ve kiralama avantajı bulunuyor. Fiyatları bulundukları bölge, ulaşım kolaylığı, sosyal olanakları, site içinde olması gibi etmenlere bağlı olarak 55 bin ila 350 bin lira arasında değişen bu dairelerin büyüklükleri de 30 ila 100 metrekare arasında olabiliyor.

 

Metrekaresi 4950 TL


İzmir'de toplam 2 bin 389 adet 1+1 ve 1+0 konut satışa sunulurken metrekare fiyatı açısından en pahalı ilçe Karşıyaka oldu. 

Karşıyaka'daki Soyak Siesta Oksijen projesinde bu konutların metrekare fiyatı 4 bin 950 liraya kadar çıkıyor.

 

En pahalısı 350 bin lira


İzmir'in en pahalı 1+1 konutu da yine Karşıyaka'da yer alıyor. Toplam 80 metrekare büyüklüğe sahip konut için istenen fiyat 350 bin TL'yi buldu. Mavişehirdeki Pamukkale projesindeki bu evin özellikleri arasında ise deniz ve park manzarası, özel otopark, merkezi doğalgaz ısıtma ve uydu sistemleri, fiber internet ile AVM, spor tesisi ve eğitim kurumlarına yakınlığı yer almakta. 


En ucuzu Menemen'de


Site içinde olan 1 + 1 evlerin fiyatları, site dışına çıkıldığında sosyal olanaklarının daha kısıtlı olması nedeniyle düşüş gösteriyor. Örneğin Buca'da 1+1 ve 1+0 dairelere 90 bin liradan başlayan fiyatlardan sahip olunabiliyor. En ucuz 1+ 1'Ierin olduğu ilçe ise Menemen. Menemen'de özellikle Gediz Üniversitesi yakınındaki  TOKİ  konutlarında 1+1'leri 55 bin liraya almak mümkün. 


Kreşten, organik bahçeye


Yine Menemende site içinde ultra lüks donatılara sahip en pahalı konutlar ise Ulukent 35.Sokak projesinde bulunuyor. Toplam 81 metrekarelik bu evlerin fiyatı ise 250 bin liraya ulaşıyor. Söz konusu evin sahip olduğu donatılar arasında basketbol sahası, tenis kortu, squash, mini futbol sahası, fıtness, pilates salonları, 3 adet yarı olimpik yüzme havuzu, yürüyüş parkuru, sauna, Türk hamamı, jakuzi, kreş, kütüphane, organik sebze ve meyve bahçeleri, 24 saat güvenlik gibi olanaklar sunuluyor. 


İzmir Yeni Ekonomi





Geri Dön