19 / 04 / 2024

Çanakkale Gökçeada'da arazi ve ev satışları patladı! 

Çanakkale Gökçeada'da arazi ve ev satışları patladı! 

Turizmin önemli merkezlerinden biri olan Çanakkale'de bulunan Gökçeada'ya koronavirüs vakalarının az olması nedeniyse ilgi arttı. Adada arazi ve ev satışları arttı. 



Çanakkale'nin nüfus yoğunluğu haritası belirlendi TUİK verilerine göre Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden biri olan Gökçeada 'da pandemi  10 bin 106 olan yerleşik nüfus yüzde 68.2 arttı. Büyükşehirlerdeki bulaşıl sayısındaki artış nedeniyle kırsala başlayan göçte en fazla tercih edilen ilçeler arasına giren Gökçeada'da arazi ve evlerin satış fiyatı da artmaya başladı. 

Sabah'tan Ümit Erkan Demircan'ın haberine göre; büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar, pandemi sürecini risksiz bölgeler kategorisinde atlatan Gökçeada'dan arazi ve ev satın almaya başlarken yaşanan talep patlaması nedeniyle bir yıl önce 25-30 bin civarında olan tarlaların dönümü 100 bin TL'ye kadar alıcı buluyor. Özellikle Eskibademli, Zeytinli, Tepeköy ve Dereköy gibi Rum köylerinde bulunan taş evlerin fiyatı ise 500 bin TL'den başlayıp 2 milyon liraya kadar yükseliyor. 

Çanakkale Gökçeada da arazi ve ev satışları patladı! 

"GÖKÇEADA'YI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ" 

Son bir aydır hiçbir vakanın görülmediği ilçe temiz hava nedeniyle bölge cazibe merkezi haline gelirken Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, artan nüfus artışı nedeniyle kontrollü ve düzenli büyüme planları üzerinde akademisyenlerle çalıştıklarını belirtti. Gökçeada'yı gelecek nesillere taşımak için imar ve alt yapı çalışmalarına öncelik verdiklerini belirten Başkan Çetin, " Pandemi süreciyle birlikte artan nüfus artışı bizi şaşırtmakla birlikte çok etkiledi. Gökçeada'nın bozulmaması eski değerlerini koruması adına elimizden gelen ne varsa yapıyoruz. Şuan ilçemizde su yönetim planımızı oluşturmuş bulunmaktayız. Ayrıca imar düzenlemelerini yeniden gözden geçirerek Gökçeada'nın tarihi ve doğal dokusuna zarar verilmemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Çanakkale Gökçeada da arazi ve ev satışları patladı! 

Diğer yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) nüfus yoğunluğu ve nüfus artış hızı verilerine göre son bir yılda nüfusu en fazla azalan ilçe Yenice oldu. 31 bin 23 nüfuslu ilçe yüzde 25.8 oranında göç verdi.

Gökçeada Belediyesi'ne ait iki kaçak yapı yıkılacak!


Geri Dön