29 / 03 / 2024

13 il büyükşehir kapsamında tasarının 3. maddesi kabul edildi!

 13 il büyükşehir kapsamında tasarının 3. maddesi kabul edildi!

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 3. maddesi kabul edildi



AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler başkanlığında bugün gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 11 saat sürdü. Toplantıda tek madde kabul edildi. 

     Tasarının üçüncü maddesi, tüzel kişiliği kaldırılan köylerde görev yapan geçici ve gönüllü köy korucularının halen görev yaptıkları yerlerde görev yapmaya devam etmeleri ve madenlerin ruhsatlandırılmasıyla ilgili düzenlemeleri içeriyor. 

     Tasarıyla ilgili muhalefet partilerine mensup milletvekilleri komisyon toplantısı boyunca eleştirilerini sürdürdü. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, milletvekillerinin bayram dolayısıyla bir an önce aile büyüklerine kavuşmak istediklerini ancak iktidarın baskısı sebebiyle İçişleri Komisyonu'nun ısrarla çalıştırıldığını öne sürdü. 

     Işık, ''Bu kadar ısrarı hayra yormuyoruz. Oslo'da söz mü verdiniz, bayrama yetişecek diye. Bu bir ihanet yasasıdır'' ifadesini kullandı. 

     MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Osmanlı İmparatorluğu'nun idari yönetim sisteminin örnek alınması gerektiğini belirterek, tasarıyla, telafisi mümkün olmayan sonuçların ortaya çıkacağını söyledi. Halaçoğlu, ''Size yalvarıyorum, tarih bunları yazacak, lütfen bu tasarıyı bu haliyle çıkarmayın'' dedi. 

     Komisyon çalışmalarına bugün saat 14.00'te kaldığı yerden devam edilecek. 

AA


Geri Dön