19 / 04 / 2024

130 depremde 2 milyon ev yıkıldı!

130 depremde 2 milyon ev yıkıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, bünyesindeki Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Ekibi olası depremlerin önüne geçmek için nöbette. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, deprem yıkımlarıyla ilgili bilgi verdi.



Depreme dayanıklı projeleriyle kentsel dönüşümün öncülerinden olan Yıldırım Belediyesi, bünyesindeki Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Ekibi ile olası afetlere karşı 7 gün 24 saat teyakkuzda bekliyor. Ekipler ayrıca vatandaşları doğal afetler ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendiriyor. 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Çanakkale ve Adıyaman depremlerinin Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Afetler yaşanmadan önlemini almak yalnızca kamu kurumlaımın değil, tüm vatandaşlarımızın görevi. Depremlerin ülkemizin bir gerçeği olduğunu unutmamalıyız. 1903 yılından bugüne kadar yaşanan 130 depremde 110 bin vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce çocuk öksüz ve yetim kaldı. 2 milyon evimiz yıkılırken milyonlarca ev ise hasar gördü. 1999 yılında yaşadığımız Gölcük depreminde milli gelirimizin yüzde 15'ini kaybettik. Bu açıdan yaşanacak afet durumlarına karşı tedbirimizi almak mecburiyetindeyiz" dedi. 




Sabah Bursa


Geri Dön