25 / 04 / 2024

1300 TL ve fazlasını alacağını duyanlar PTT'ye koştu!

1300 TL ve fazlasını alacağını duyanlar PTT'ye koştu!

Devletin sağladığı destekler arasında anneler için çocuk parası da yer alıyor. Mayıs 2015 tarihinden sağlanan bu destek ödemelerinden faydalanacak olan vatandaşlar için hem uygulanan başvuru şartlarını hemde bu ödemelerin nasıl alınacağının detayları belli oldu...



Devletin sağladığı desteklerden biri de anneler için çocuk parası da yer alıyor. 2015 yılının Mayıs ayından bu yana sağlanan bu destek ödemelerinden yararlanabilecek vatandaşlar için hem uygulanan başvuru şartlarını hemde bu ödemelerin nasıl alınacağı anlatılıyor. Devlet bir aile çocuk sahibi olmaya hazırlandığında hem tek seferlik hemde ilerleyen dönemlerde çocuk parası ödemesi yapar. Kadınların istihdama katılmasının önündeki engellerden birini de çocuk bakımı oluşturuyor. Doğum yapan kadınlar, çocuk belli bir yaşa gelinceye kadar iş hayatının dışında kalıyor. Çocuk parası, küçük yaşta olan çocuklar için bakıcı parası, süt parası, doğum izni ödemesi, bakıcı istihdam desteği ise bu yardımların bir bölümünden meydana geliyor.

1300 TL ve fazlasını alacağını duyanlar PTT ye koştu!

ANNELERE 1300 TL'YE ULAŞAN ÇOCUK PARASI

Takvim'de yer alan habere göre; bilindiği üzere devletin verdiği ana desteklerden bir tanesi çocuk parası oluyor. Devlet bir aile çocuk sahibi olmaya hazırlandığında hem tek seferlik hemde ilerleyen dönemlerde çocuk parası ödeniyor.

Bu ödemelerde esas kural ise çocuğun doğum tarihi olarak belirlenir. Çocuk parası ödemeleri Mayıs 2015 tarihinden sonra doğmuş her çocuk için ödenir. Ödemeler bu tarihten sonra dünyaya gelen her çocuk için değişiyor.

1300 TL ve fazlasını alacağını duyanlar PTT ye koştu!

Ödeme Tutarları

* Mayıs 2015 tarihinden sonra ilk çocuğunu dünyaya getiren annelere 300 TL çocuk parası ödenir.

* Anneler Mayıs 2015 tarihinden sonra ikinci çocuklarını dünyaya getirirlerse bu defa ödeme 400 TL olarak yapılır.

* Eğer anneler 3 veya daha fazla çocuk sahibi olmuş ise ödenen rakam 600 TL oluyor.

Yukarıda yer alan ödeme tablosuyla 3 çocuk sahibi olmuş olan anneler toplamda 1300 TL çocuk parası ödemesi alırlar.

1300 TL ve fazlasını alacağını duyanlar PTT ye koştu!

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Çocuk parası ödemelerinde vatandaşlar başvurularını çocuğa kimlik çıkarma sırasında yapabiliyor. Bu aşamada kaymakamlıklardan başvuru yapılabiliyor.

1300 TL ve fazlasını alacağını duyanlar PTT ye koştu!

BAKICIYI SİGORTALI ÇALIŞTIRMA KOŞULU

Önemli şartlardan birini de destek alan annenin, bakıcıyı sigortalı olarak çalıştırması ve en az asgari ücret üzerinden ücret ödemesi oluşturuyor. Bakıcıyı asgari ücret üzerinden sigortalı çalıştıranların cebinden 2019 yılı itibarıyla 3.006 TL çıkıyor. Ev hizmetlerinde çalışanların ücretlerinden vergi kesilmediği için net ücretleri de 2.020 TL yerine 2.175 TL olur.

İşsiz birini ilk defa işe alan işverenlere prim desteği veriliyor. Ev hizmetlerinde işsiz bir kadını istihdam sağlayanlarada 18 aya kadar sigorta prim teşvikinden yararlanabiliyor. Bu da ayda 830 liraya denk geliyor. Çalışan anne desteği projesinden yararlanacakların istihdam teşvikinden yararlanamayacağıyla ilgili düzenleme yer alıyor. Bu nedenle ayda 1.300 TL mali destek alacak kişilerin 18 ay boyunca her ay 830 TL de prim desteğinden yararlanması halinde, sigortalı çalıştırılan bakıcının aylık maliyeti 18 ay boyunca 876 liraya kadar düşebilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön