25 / 04 / 2024

14 yılda 340 milyar TL'lik ulaşım yatırımı yapıldı!

 14 yılda 340 milyar TL'lik ulaşım yatırımı yapıldı!

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yollar Türk Milli Komitesi tarafından Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, fuarda açıklamalarda bulundu.



Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı  Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yollar Türk Milli Komitesi tarafından düzenlendi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, fuara katıldı. 


Fuarda açıklamalarda bulunan Arslan, 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yolu 25 bin 350 kilometreye çıkardıklarını ve bu rakamın her gün arttığını belirtti. Türkiye'de 350 kilometre tünel olduğunu söyleyen Arslan, bu yıl 60 kilometrenin üzerinde tünelin de tamamlanmasının planlandığını açıkladı.


14 yılda 340 milyar liralık yatırım gerçekleştirildiğini söyleyen Arslan, Onlar 780 bin kilometrekarenin her alanında ülkenin ulaşılabilir ve erişilebilir olması için çalışıyor. Asya'dan Avrupa'ya Tek Yol Tek Kuşak Projesi gerçekleşirken, orta koridorun daha fazla kullanılabilmesi ve ülkemizin bulunduğu konumdaki avantajdan daha fazla yararlanması için bu koridoru bölünmüş yollarla, demiryollarıyla, havacılıktaki, denizcilikteki ve haberleşmedeki gelişmelerle pekiştiriyoruz ve güçlendiriyoruz. Biz 1,5 milyar nüfusa 3 saatlik uçuşla erişiyoruz. Bu 1,5 milyarlık nüfusun oluşturduğu gayri safi hasıla 31 trilyon dolar. Buradan yeteri kadar pay alabilmemiz için projeleri çok daha hızlı bitirmemiz gerekiyor'' şeklinde konuştu.



Dünya


Geri Dön