29 / 03 / 2024

14.5 milyar liralık destek! Kimse işsiz kalmayacak!

14.5 milyar liralık destek! Kimse işsiz kalmayacak!

Cumhurbaşkanlığı 2022 Yıllık Programı kapsamında kırsal kalkınma kapsamında gençlere ve kadınlara fırsat yaratmak amacıyla 3 yıllık dönemde destek programlarına 14,5 milyar lira aktarılacağı bildirildi. Ayrıca küçük işletmelere de destek verilmeye devam edilecek.



Refahı tüm Türkiye'ye dengeli bir şekilde yayacak ve bölgesel gelişmişlik farklarını azaltacak ulusal-bölgesel stratejik yol haritasını hazırladı. Ayrıca küçük işletmeleri desteklemek, kırsal alanları geliştirmek, sosyal imkanlara ulaşamayanlar, gençler ve kadınlar için fırsatlar yaratmak amacıyla 3 yıllık dönemde destek programlarına 14,5 milyar lira aktarılacağı bildirildi.

A Haber'de yer alan habere göre;  Bu sene  tarımsal ve ev ekonomisi alanında  eğitim gören kadınların sayısı 1 milyonu geçerken üç yıllık bütçe döneminde yeni projelerle birlikte 4.2 milyon kadın iş sahibi olacak.

Cumhurbaşkanlığı 2022 Yıllık Programı kapsamında kırsal kalkınma kapsamında atılacak adımlar şu şekilde:

1 MİLYON İŞLETMEYE DANIŞMANLIK

Kırsal alanda 1 milyonu aşkın işletmeye tarımsal danışmanlık hizmeti verilirken, 4 bine yakın tarım danışmanı istihdam edilecek. Üç yılda 60 binden fazla çiftçiye eğitim verilecekken, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinin sayısı artırılacak.

14.5 milyar liralık destek! Kimse işsiz kalmayacak!

İŞ FIRSATLARI YARATILACAK

Kırsal alanda yaşayan kadınlara tarımsal üretimden girişimciliğe, ev ekonomisinden arıcılığa kadar uzanan bir alanda eğitim hizmetleri verilmektedir. 3 yılda 4 milyon 278 bin kadına eğitim verilecek. Kadın çiftçilere gelir getiren, mesleki beceriler kazandıran ve onları sosyo-ekonomik açıdan güçlendiren projeler yürütülecektir. Üretici birlikleri ve aile işletmelerinin üretim kapasitesi ve kırsal kesimdeki işgücünün istihdam edilebilirliği artırılacak, nüfus kırsal alanlarda tutulacak.

14.5 milyar liralık destek! Kimse işsiz kalmayacak!

İKLİM DOSTU TARIMA TEŞVİK

Kırsal kalkınma destekleri çiftçi ve çevre odaklı programlanacak ve uygulamada verimlilik artırılacaktır. Kırsal alanlarda yaşam kalitesinin artırılması ve kırsalın korunaklı, yaşanabilir ve üretken alanlara dönüştürülmesi için çevresel destek ve teşvikler artırılacaktır. İşletmelerin tarımsal kirliliğini önlemek ve çevresel performanslarını artırmak için destek modelleri oluşturulacaktır. İklim dostu tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması için destek ve teşvik modelleri oluşturulacak.

14.5 milyar liralık destek! Kimse işsiz kalmayacak!

AİLE İŞLETMELERİ GÜÇLENECEK

Aile işletmeleri ile küçük ve orta ölçekli üreticilerin üretim ve mali yapılarını güçlendirmeleri ve ölçek ekonomilerinden yararlanmaları teşvik edilecektir. Üretim ve lojistik altyapıları, markalaşma ve pazarlama faaliyetleri iyileştirilecektir.

14.5 milyar liralık destek! Kimse işsiz kalmayacak!

YÖRESEL ÜRÜNLERE TEŞVİK

Yöresel ürünlerin bölge dışındaki pazarlara erişiminin artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülecektir. Tarım kooperatiflerinin pazarlama ve tanıtımda rekabet gücünü artırmak için ihtiyaç analizi yapılacaktır. Kırsal ekonomik altyapı yatırımları içinde yer alan kırsal kesimde tarım faaliyetleri, el sanatları ve bilişim uygulamalarının geliştirilmesine yönelik destekler sürdürülecektir.

14.5 milyar liralık destek! Kimse işsiz kalmayacak!

KÖYLERDE DE İSTİHDAM YARATILACAK

Kırsal toplumun beşeri sermayesinin geliştirilmesi ve yoksulluğun azaltılması kapsamında, üretim ve istihdam odaklı köylerde yoksullukla mücadele çalışmalarına devam edilecektir. Kadınların kalkınmada daha aktif rol almaları için yeni program ve projeler hayata geçirilecek.

14.5 milyar liralık destek! Kimse işsiz kalmayacak!

KÖYDES'E 16.8 MİLYAR AKTARILDI

Geçen yıl sonu itibarıyla belde ve köylerin nüfusu 3 milyonu erkek, 2,9 milyonu kadın olmak üzere 5 milyon 878 bini aştı. Nüfusun dörtte biri 65 yaş ve üzerindedir. 2005-2021 döneminde Köy Altyapı Destekleme Projesi'ne yaklaşık 16,8 milyar lira aktarıldı. Küçük sulama yatırımları ile 74 bin hektar tarım arazisi sulanmış, 82 bin çiftçi ailesi bu yatırımlardan faydalanmış, 1.118 ünitede atık su yatırımı yapılmıştır.

KIRSALDA 77 BİN İSTİHDAM YARATILDI

Kırsal kalkınmayı destekleme faaliyetleri (IPARD II 2014-2020) kapsamında 198 milyon Euro'su milli katkı olmak üzere toplam 813,5 milyon lira destek sağlanmıştır. Ekim ayı itibarıyla tamamlanan 5 bin 567 projeye yaklaşık 333 milyon Euro destek verildi. Biten proje sayısı 16.787, devam eden proje sayısı 3.783, desteklenen genç yatırımcı sayısı 10.882, desteklenen kadın yatırımcı sayısı 4.483 ve yaratılan toplam istihdam 76.888 oldu.

Devletten vatandaşa destek: 763 liradan başlıyor!

İşsizlere verilen destekler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön