29 / 03 / 2024

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda inceleme başlatıldı! Yüzde 40'ın üzerinde olması halinde yıkılacak!

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda inceleme başlatıldı! Yüzde 40'ın üzerinde olması halinde yıkılacak!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak kolonlar ile korozyona uğramış demirlerin görüntüsünden sonra inceleme başlattı! 



OTOGARDA İNCELEME BAŞLATILDI!

Bayrampaşa Esenler'de yer alan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nı taşıyan beton kolonlardaki paslanmış demirler, dökülmüş ve yarılmış beton yapılar görüntüleri üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü inşaat mühendisleri tarafından inceleme başlatıldı. 

Kolon sıklaştırma bölgelerini inceleyen ekipler, donatıların durumlarını ölçerek performans analizlerini tamamladı

Ekipler, betonun genel durumuna bakmak için önce kolonların üzerindeki pas payını döktü sonradan da  sağlam betona ulaşarak dayanımı ölçtü. İncelemelerini tamamlayan ekipler, korozyonun ciddi boyutta olduğunu belirtti.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı nda inceleme başlatıldı! Yüzde 40 ın üzerinde olması halinde yıkılacak!
MALİYET YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE ÇIKARSA YENİDEN YAPILACAK!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü inşaat mühendislerinden Seçkin Temirak, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda ciddi şekilde korozyon görüldünü açıkladı.

İnceleme yapılması gerektiğini aktaran Temirak, "Görünür yerlerde korkunç derecede korozyon var." ifadesini kullandı. Temirak, açılıp hepsinin tek tek kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, karot alınmasının gerekli olduğunu açıkaldı. 

15 Temmuz Demokrasi Otogarı nda inceleme başlatıldı! Yüzde 40 ın üzerinde olması halinde yıkılacak!

Projesine göre donatılarının uygun olup olmadığ incelenecek. Sonrasında performans analizi yapılarak yapının can güvenliğini sağlayıp sağlamadığı ile ilgili rapor düzenlemesi yapılacak. Güçlendirme ihtiyacı olan kısımlarda, eğer maliyet olarak yeniden yapım maliyetinin yüzde 40'ının altında olması durumunda güçlendirme yapılabilir. Ama yüzde 40'ın üzerine çıktığı anda yıkılıp yeniden yapılması daha uygun olacaktır." diye konuştu.


Geri Dön