19 / 04 / 2024

15 Temmuz sonrası konut kampanyalarıyla sektör toparlandı!

15 Temmuz sonrası konut kampanyalarıyla sektör toparlandı!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "15 Temmuz sonrası hükümetimizin teşvikleri ile inen faiz oranları, GYODER ve Emlak Konut’un kampanyalarıyla Ağustos ve Eylül ayında gayrimenkul sektöründe satışlarda toparlanma sağlandı." dedi.



Ülkemiz 15 Temmuz’da yaşanan menfur darbe girişimiyle büyük bir demokrasi sınavı verdi. Halkımızın iradesi ve siyasi liderlerimizin sağlam duruşu ile bertaraf edilen bu hain kalkışma sonrasında da ülkemiz birlik ve beraberlik ruhunu göstermeye devam etti. 


Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın önderliğinde atılan milli seferberlik adımları doğrultusunda, kamu ve özel sektör olarak herkes üzerine düşeni yaptı. 15 Temmuz sonrası hükümetimizin teşvikleri ile inen faiz oranları, GYODER ve Emlak Konut’un kampanyalarıyla Ağustos ve Eylül ayında gayrimenkul sektöründe satışlarda toparlanma sağlandı. Ağustos’tan Ekim ayına kadar geçen sürede satış adetlerinde yüzde 40’lara varan büyüme sağlandı. Aralık ayında ise ülke ekonomisi için başlatılan dolar bozdurma kampanyasının konut sektörüne de olumlu yansımalarını gördük.


Darbe girişimi etkisi başta olmak üzere birçok terör saldırısıyla karşı karşıya kalan ülkemiz ekonomik açıdan 2016 yılı üçüncü çeyreğinde 7 yıl sonra ilk kez 1.8 küçülme yaşadı. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin lokomotifi gayrimenkul sektöründe gerçekleşen düzenlemeler ve güç birliği kampanyaları ile konut satışları 1 milyon 341 bin 453’lük satış ile 2016 yılında rekor kırdı. 


Gayrimenkul sektörü 2017’nin ilk yarısında da maliyetlerdeki artışa ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak biraz yavaşlasa da büyüme ivmesini sürdürdü. Konut alımlarındaki durağanlığa rağmen devam eden güvenli liman gayrimenkul yatırımları, sektöre ivme kazandırmaya devam etti. Birinci çeyrekte kampanyalar, teşvikler ve çeşitli aktiviteler ile yapılan çalışmalar sonucunda gerçekleşen büyüme oranının ikinci yarıda daha fazla olacağına inanıyoruz. Kamunun da geliştirdiği teşviklerle sektörde ivme yükselmeye devam edecek, 2017 yılı için beklenen konut satış rakamının 1.5 milyon seviyesini geçeceğini öngörüyorum.


Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda bizim şirket olarak hedeflerimiz ise hem yurt içinde hem de yurtdışında projelerimizle markamızı daha da güçlendirmek ve sektörde ilk akla gelen öncü markalar arasında olmaktır. Bu hedef doğrultusunda inovatif yaklaşımla tüm projelerimize eğiliyor, yenilikçi anlayış ve bakış açısıyla yapılan her ürün ya da projenin tüm pazarlarda etkili olacağı görüşüyle hareket ediyoruz. Bunun yanında tüketicilerimize her zaman en iyiyi, en yeniyi ve en kolay ulaşılabileni vermek için çalışıyoruz.


DKY İnşaat olarak ülkemiz için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız ve ülke geleceğine güvenimiz tam. Türkiye ekonomisini daha da güçlendirmek ve insanımızın refahı için büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yatırımlarımıza ve özellikle kentsel dönüşüm alanında projelerimize hızla devam edip katma değer kazandırmaya devam edeceğiz. 


Ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat noktası olan büyük direnişin yıldönümünde vatan toprağı ve milli irade için hayatlarını kaybeden şehitlerimiz rahmetle anıyorum.



Geri Dön