20 / 04 / 2024

1,8 milyar euro yatırım yapılan TOGG'un 5 ortağı kim?

1,8 milyar euro yatırım yapılan TOGG'un 5 ortağı kim?

TOGG'un açılımı ne? TOGG'un sahibi olan holdingler hangileri? TOGG'un fiyatı ne olacak? Kaç adet üretilecek ne zaman yollarda olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...



İlk yerli otomobil markamız TOGG'un açılımı Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu. Proje ilk ortaya atıldığında yerli otomobili yapacak babayiğit aranıyordu. Daha sonra iş dünyasından bir grup projeyi sahiplendi ve uzun bir AR-GE döneminin sonunda bugüne gelindi.

1.8 milyar euroluk yatırımın 5 ortağı var

1.2 milyon metrekare alan üzerinde kurulu 230 bin metrekare kapalı alana sahip Bursa Gemlik Fabrikası'nda ilk etapta 19 bin adet elektrikli araç üretilecek. Mart ayında yollarda olması beklenen TOGG için ön talep ise Şubat ayında toplanmaya başlayacak. Yurt içinde piyasaya sunulduktan sonra ilk etapta Avrupa pazarına yönelecek olan TOGG ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de 1,8 milyar euroluk yatırımı yapan ortakların kim olduğu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön