26 / 04 / 2024

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.



Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararlarına göre, Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi kapsamında 6 miyar 952 milyon liralık, Smarta Güneş A.Ş güneş paneli üretimi için 7 milyar 627 milyon liralık, TN Maleik A.Ş Kocaeli’nde anhidrit üretimi fabrikası için 3 milyar 289 milyon liralık ve Beyaz Kağıt da Adana’da bulaşık makinesi kapsülü üretimi için ise 657 milyon liralık sabit yatırım gerçekleştirecek.

Smart Güneş Enerji Teknolojileri Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin İzmir’de fotovoltaik güneş panelleri üretimi gerçekleştirecek. Toplam kapasitesi 2 bin 48 MW olarak hesaplanan projenin sabit yatırım tutarı ise yaklaşık 7 milyar 627 milyon lira.

Toyota’nın Sakarya’da hibrit otomobil ve batarya fabrikasına yönelik 6 milyar 952 milyon liralık yatırımı proje bazlı teşvik belgesine sağlandı. Yatırım kapsamında yıllık ortalama 162 bin hibrit ve şarj edilebilir otomobil ve de 44 bin adet batarya üretimi gerçekleştirilecek.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön