25 / 04 / 2024

19 HES'in satışı yapılacak!

19 HES'in satışı yapılacak!

Satışı yapılacak 19 santralın yıllık toplam üretim kapasitesi  324 milyon kWh'yi buluyor



324 milyon kWh toplam kapasiteli 19 HES için büyük maraton başlıyor
  
Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait 52 adet akarsu santralıyla ilgili teklif veren yatırımcılarla bire bir görüşmeler pazartesi günü başlayıp 4 hafta sürecek. İhaleye ise nisan ayında çıkılmış olacak. Satışı yapılacak 19 santralın yıllık toplam üretim kapasitesi  324 milyon kWh'yi buluyor

Elektrik Üretim A.Ş'ye ait 19 gruba ayrılan, 52 adet akarsu santralının ihalesinin, nisan ayında yapılması öngörülüyor. Santrallere teklif veren yatırımcılarla bire bir görüşmeler de haftaya başlayacak. Bu görüşmelerin 4 hafta sürmesi, ardından nihai pazarlık görüşmelerinin yapılması planlanıyor. Bu durumda, söz konusu santral ihalelerinin nisan ayının ikinci yarısında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

GÖRÜŞME ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLAYACAK
Bu yıl özelleştirmelerde enerji sektörü başı çekerken, 52 adet akarsu santralı da işletme hakkı verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek. 19 grup halinde özelleştirilecek santrallere, rekor teklif gelmiş ve tekliflerin sayısı 613'e ulaşmıştı. Santrallara teklif veren yatırımcılarla birebir görüşmeler de önümüzdeki  hafta başlayacak. Bire bir görüşmeler 4 hafta sürecek.

Akşam


Geri Dön