18 / 04 / 2024

19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılacak yeni stadyum mecliste!

19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılacak yeni stadyum mecliste!

Yıkılan 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılması planlanan yeni stadyum meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Yİ Parti  Ankara  Milletvekili İbrahim Halil Oral, İzmir'in Bornova ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerlere ve dönüştürülen alanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Oral, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Oral, ''Ankara 19 Mayıs Stadyumu Cumhuriyet'in ilk stadı olma özelliği taşıyan bir spor tesisidir. 1933 yılında Ankara'da spor tesisi yapılması için uluslararası bir yarışma düzenlenmiş ve 19 Mayıs Stadyumu'nun tasarımı bu yarışma sonucunda belirlenmiştir. Stadyum inşaatı 15 Aralık 1936'da bitirilmiştir. Ancak stadın yetersizliği ves eski olması tadilat ve yıkılıp yeniden yapılması noktalarında projeler ortaya çıkarmıştır. 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, stadın yıkılacağı ve yerine 35-40 bin kişilik yeni bir stat yapılacağı açıklanmıştı. 19 Mayıs stadının yıkımı Ağustos 2018'de başlamış ve çeşitli mahkeme süreçlerine rağmen tamamlanmıştır. Yıkımın üstünde bir yıl geçmesine rağmen 19 Mayıs Stadı'nın yeni inşaatına henüz başlanmamıştır'' diye konuştu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın soruları:

1- Yıkımı tamamlanan 19 Mayıs Stadı'nın yerine yapıalcak yeni stadyumun inşaatı Bakanlığınız tarafından mı yapılacaktır?

2- Yeni yapılacak stadın kapasitesi ve içinde ne gibi tesislerin bulunacağı belli midir?

3- Yeni 19 Mayıs Stadı'nın inşaatı için bakanlığınızın ayırdığı bir bütçe var mıdır? Varsa zaman tamamlanacağı noktasında bir tarih var mıdır?

4- Yıkımın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen inşaat neden başlamamıştır? Stadın ne zaman tamamlanacağı noktasında bir tarih var mıdır?

5- Ankara'ya yapılması planlanan başka stadyum projeleri mevcut mudur? Varsa kapasiteleri ne olacaktır?


 


Geri Dön