19 / 04 / 2024

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'na kadın eli değdi!

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'na kadın eli değdi!

Samsun'da TOKİ tarafından yaptırılan 33 bin 919 kişilik yeni 19 Mayıs Stadyumu'nun şantiye şefliğini ve elektrik grup sorumluluğunu kadınlar yapıyor. Şantiye şefi Demir, "Biz, erkeklerin göremediği bazı şeyleri daha farklı görebiliyoruz" dedi.



Samsun'da  TOKİ  tarafından 130 milyon liraya yaptırılan 33 bin 919 kişilik 19 Mayıs Stadyumu'nun şantiye şefliğini ve elektrik grup sorumluluğunu kadınlar yapıyor.


TOKİ tarafından eski stadyumun şehir içinden kaldırılması ve Samsunspor'un modern stadyuma kavuşması için Tekkeköy ilçesinde yapımına başlanan 33 bin 919 seyirci kapasiteli yeni 19 Mayıs Stadyumu'nun inşaatında kadınlar da görev alıyor.


Stadyum inşaatını üstlenen yüklenici firmada şantiye şefliğini yapan tekniker Özlem Demir, stadyumun kaba inşaatının tamamlandığını söyledi.


İnce işçiliğinin de yüzde 80 tamamlandığını belirten Demir, "Stadyumda çelik işleri devam etmektedir. Stadyumun çatı kaplamasında şu an yüzde 20 civarındayız. Çatımız kapandıktan sonra diğer işlemlere başlıyoruz. 19 Mayıs Stadyumu'nun dış cephesi, Türkiye'deki diğer stadyumlardan çok farklı olacaktır" dedi.


Stadyum inşaatının hızla devam ettiğini dile getiren Demir, "Samsun'a yakışır bir stadyum yapmaya çalışıyoruz. Özel locaları, şişirme koltukları bulunan konforlu bir stadyum yapmaya çalışıyoruz. Stadyum, sadece belli zamanlarda futbol karşılaşmaları için değil, aynı zamanda alışveriş merkezi de olacak. Ön tarafta inşa ettiğimiz alışveriş merkezinde mağazalar, restoranlar ve farklı etkinliklerin yapılacağı alanlar olacak. Kadınlar, eşleri maç izlerken çocuğuyla alışveriş yapabilecek. Her şeyi göz önünde bulundurduk" diye konuştu.


Mesleğini çok sevdiğini ifade eden Demir, şunları söyledi:

"Mesleğinizi seviyorsanız hiçbir zor koşulu yoktur. Mesleği kendinize vazife ettiyseniz hiçbir şekilde dezavantajı yoktur. Bir bayan olarak stadyum inşaatında görev almaktan gurur duyuyorum. Bütün elektrik bölümlerine beraber çalıştığımız bayan arkadaşım bakıyor. İnşaat bölümüne ben bakıyorum. Elimizden geldiği kadar titiz bir çalışma çıkartıyoruz. Zorlukları var tabii ki ama biz, erkeklerin göremediği bazı şeyleri daha farklı görebiliyoruz. Ben bir stadyumun yapımında görev almaktan gurur duyuyorum ve bunu da yapabileceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.


Stadyum inşaatında elektrik grup sorumlusu olarak görev yapan elektrik ve elektronik mühendisi Füsun Bulgar ise inşaatın iç kısmındaki elektrik kablosu döşemesinin yüzde 70'ini bitirdiklerini kaydetti.


Tribünde çalışma yaptıklarını aktaran Bulgar, "Saha aydınlatma ve tribünde ısıtma çalışması devam ediyor. Yani tribünde seyirciler üşümeyecek. İlk defa stadyum inşaatında çalışıyorum. Bu kadar büyük bir projeyi yürütebilmek ve başarabilmek gurur verici" ifadesini kullandı.


 


AA



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TOKİ tarafından eski stadyumun şehir içinden kaldırılması ve Samsunspor'un modern stadyuma kavuşması için Tekkeköy ilçesinde yapılan yeni stadyumun inşaatında kadınlar da görev alıyor.


Şantiye şefliğini yapan tekniker Özlem Demir, mesleğini çok sevdiğini ifade ederek, “Mesleğinizi seviyorsanız hiçbir zor koşulu yok. Bir bayan olarak stadyum inşaatında görev almaktan gurur duyuyorum. Elimizden geldiği kadar titiz bir çalışma çıkartıyoruz. Zorlukları var tabii ki ama biz, erkeklerin göremediği bazı şeyleri daha farklı görebiliyoruz. Ben bir stadyumun yapımında görev almaktan gurur duyuyorum ve bunu da yapabileceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.


İşlerinden memnunlar 


Şantiye şefi Özlem Demir ve elektrik grup sorumlusu Füsun Bulgar stadyumda çalışmaktan keyif aldıklarını söyledi. ise inşaatın iç kısmındaki elektrik kablosu döşemesinin yüzde 70'ini bitirdiklerini kaydetti.


Bugün


Geri Dön