29 / 03 / 2024

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda sona gelindi!

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda sona gelindi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2013 yılı Ağustos ayında Tekkeköy ilçesinde TOKİ'ye yaptırdığı 19 Mayıs Stadyumu'nda sona yaklaştı. PTT 1 'inci Lig takımlarından Samsunspor'un yeni stadının yüzde 74'lük bölümünün tamamlandığı açıklandı.



PTT 1 'inci Lig takımlarından Samsunspor'un inşaatı süren yeni stadının yüzde 74'lük bölümünün tamamlandığı açıklandı.



ÇATI KAPLANIYOR 


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2013 yılı Ağustos ayında Tekkeköy ilçesinde TOKİ'ye (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) yaptırdığı 19 Mayıs Stadyumu'nda sona yaklaştı. Samsunspor'un önümüzdeki sezon maçlarını oynaması beklenen 33 bin 919 kişi kapasiteli yeni stadının inşaat çalışmalarında ana çelik imalatlarında ise sona gelindi. Stat hakkında bilgi veren yüklenici firma, şu açıklamayı yaptı: "Stat inşaatının genelinde yüzde 74'lük bölüm tamamlanırken, ana çelik imalatlarında da sona gelindi. 3 adet kule vinç, 4 adet mobil vinç ve 75 kişilik çelip montaj personelinin çalışmaları sonrasında çelik imalatının yüzde 95'lik bölümü bitirildi. Stadın çelik çatı kaplama işlemleri de tüm hızıyla sürüyor. 


ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 


Çatının bir yarısında trapez sac kaplama, taşyünü, kenet sistem alüminyum kaplama yağmur olukları ve dere imalatları tamamlanırken, çatının diğer yarısında ise çalışmalar devam ediyor. 11 kısımdan oluşan ve stadyumun altında bulunacak alışveriş merkezlerinin 7 kısmına ait malzemelerin atölye imalatı ile boyama işlemleri biterken, 1,2 ve 3'üncü kısımların montaj işleri tamamlandı. 4'üncü kısmın dış cephe montajı devam etmekte. Altyapı ve çevre düzenlemesi ile alakalı tesviye çalışmaları tamamlanırken, pis su ve temiz su bağlantılarının yüzde 80'i bitirildi. Stadyumun genel elektrik altyapı imalatında yüzde 90'a ulaşılırken, aktif cihazlar ve montaj imalatlarında ise yüzde 80'e gelindi."




Gazete Gerçek


Geri Dön