23 / 04 / 2024

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda yok yok!

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda yok yok!

Samsun'da UEFA EURO 2020 standartlarına göre inşaatı devam eden 19 Mayıs Stadyumu'nda yerden çim ısıtma, tribünden ısıtma, AVM, localar, restoranlar, antrenman sahaları ve ofisler bulunacak



Gençlik ve Spor Bakanlığı ile  TOKİ  tarafından yüklenici firma Ali Acar İnşaat'a yaptırılan 19 Mayıs Stadyumu'nun yüzde 42'si tamamlandı. İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren yüklenici firmanın proje müdür yardımcısı Bünyamin Ayar, stadyumun betonarme imalatının yüzde 99'unun tamamlandığını söyledi. Çelik konstrüksiyon imalatı ve montajının da yüzde 70'inin bitirildiğini bildiren Ayar, 'Tribünlerdeki betonarme imalatının da yüzde 80'i bitti. 


Bunun dışında mekanik ve elektrik tesisat, havalandırma işlemlerimiz devam ediyor. Bunlarda da yüzde 60 seviyelerine kadar geldik" diye konuştu. 


TESTLERDEN GEÇTİ


Stat genelinde de yüzde 42 seviyesinde bulunduklarını dile getiren Ayar, stadyumun 6222 sayısı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Yasasına tam uygun olacağını vurguladı. Bünyamin Ayar, bazı taraftarların koltukları kırarak saha atmasını engellemek için de tribünlere yerleştirilen koltukların sağlamlığının test edildiğini söyledi. Ayar, stadyuma serme çim değil, doğal çim ekeceklerini belirterek, şöyle konuştu: "Birçok yeni stadyumda yaşanan çim sorununu doğal çimle çözeceğiz. Ayrıca çim saha yerden ısıtılacak ve gün ışığının iyi bir şekilde alması sağlanacak. Çimlerde de tribünlerde de ısıtma olacak. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda yaşanan rüzgar sorununun burada yaşanmaması içinde rüzgar türbin testlerini Dubai ve Avustralya'da denedik" dedi.

 

AKILLI STADYUM İNŞA EDİLİYOR


Stadyumda 11 bin metrekare alışveriş merkezi, 54 loca, restoranlar, amatör kulüplere tahsis edilecek antrenman sahaları ve ofisler bulunacağını dile getiren Ayar, "19 Mayıs Stadyumu'nun 140 bin metrekare alana, UEFA EURO 2020 kriterlerine uygun akıllı stadyum inşa ediyoruz. Stadyumun içinde tüm elektronik ve mekanik sistemler birbirine bağlantılı çalışacak. Yani Statta çıkabilecek bir yangında sulama sistemleri kendiliğinden harekete geçecek ve turnikeler kendilerini serbest bırakacak. 


Yani bu stadyum elektromekanik sistemlere sahip olan akıllı bir stadyumdur. Stadyumu 2015 yılının Nisan ayı gibi bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 


AA 




Geri Dön