19 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü ve Büyük İstanbul Tüneli görücüye çıkıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Büyük İstanbul Tüneli görücüye çıkıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda görücüye çıkıyor.



Asya ve Avrupa’yı bir araya getiren özel konumu ile ulaşım projelerinin tüm dünya için büyük önem taşıdığı Türkiye’de ilgiyle amaçlanan 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı“ Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” mottosu ile yeniden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan’ın kapsamında 9-11 Ekim’de ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek.

İlki 2016 yılında gerçekleşen Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı; sektörün dinamiklerinin takip edildiği, firmalar arası ikili görüşmeler ile gelecek projelerle ilgili daha sağlam iş birliklerinin kurulduğu bir platform haline dönüştü. Ülkemizin Dünya’da geldiği son düzeyi yansıtmasıyla kısa süre içerisinde söz ettiren bir etkinliğe dönüşüp, bugün uluslararası camiada takip edilen ve merakla beklenen bir fuaa dönüştü. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı sonrasında her yıl söz ettiriyor.

Fuar düzenleyicisi MCI Fuarcılık’ın Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, en önemli amaçlardan birinin, projelerin müteahhit, mühendis, müşavir ve tedarikçi gibi paydaşları buluşturmak olduğunu söyledi. Yavuz, “Fuarda sadece Türkiye için değil, tüm dünya için önemli olan ‘3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’ ile 1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyol projesi gibi mega projelere de özel yer ayrılacak” açıklamasında bulundu.

Karayolu, köprü ve tünel inşaatında, gelişen teknolojinin sektöre yön verdiğini ve başarılı olmak için tüm dünyayı yakından takip etmenin gerekliliği hakkında konuşan Tümer, şu ifadeleri kullandı:

“Fuar kapsamında sektörde faaliyette bulunan herkese en son teknolojileri görme olanağı sunacağız. Ayrıca, yerli ve yabancı firmalar“Müteahhitler Locası” ile üst düzey yöneticilerle özel ikili görüşmeler çerçevesinde bir araya gelme imkânı bulacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda, uluslararası müteahhit şirketlerinden, iskele ve kalıp üreticilerine; yük kaldırma makine ve ekipmanları üreticilerinden, tünel açma kapama makine tedarikçilerine uzanan geniş bir yelpazede katılım gerçekleşecek. Ayrıca özel olarak hazırlanan “Çalıştay Alanı” içerisinde yurt dışından ve yurt içinden önemli projelerin lansman sunumları ve yeni teknolojiler izleyicilere sunulacak. Bu nedenle 9-11 Ekim’de gerçekleşecek 4. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, sadece yatırımcılar açısından değil, tüm iş dünyası açısından büyük önem taşıyor.”

Türkiye’nin karayolları, köprü, tünel yapımında uzmanlaşmış ağını dünyayla tanıştırmayı amaçlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde gerçekleşen 4. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’na iş dünyasından yoğun katılım bekleniyor.


Geri Dön