18 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı bugün!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı bugün!

Türkiye bugün 107 sene önceki Çanakkale kahramanlarını anarken, bölgeye büyük katkılarda bulunacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü de bugün hizmete açılıyor.



Her yıl olduğu gibi bu sene de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde yani bugün şehitlerimiz anılırken, bu sene yapılacak olan etkinlikleri, diğerlerinden farklı hale getiren önemli bir açılış bulunuyor. Çanakkale Boğazı’nda iki yakanın buluşmasını sağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü, bu seneki 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenlerinin anlamının daha da güçlü olmasını sağlayacak bir açılış organizasyonuyla beraber hizmete açılacak. Asya ve Avrupa kıtası, bu defa Çanakkale Boğazı’nda hayata geçirilen dev köprüyle birbiriyle buluşturuluyor.

1915 Çanakkale Köprüsü nün açılışı bugün!

Gurur projesi de tarihi günde açılıyor

Türkiye’nin önemli müteahhitleri Limak ve Yapı Merkezi ile Güney Koreli DL E-C ve SK Ecoplant grupları tarafından meydana getirilen konsorsiyumun temelini 18 Mart 2017 tarihinde attığı, ismi de ülkenin tarihine yakışacak şekilde 1915 Çanakkale Köprüsü şeklinde açıklanan kıtaları kavuşturacak yeni köprü, 5 sene gibi kısa bir zamanda inşa edildi. 4.6 kilometrelik uzunluğa sahip 1915 Çanakkale Köprüsü ve 101 kilometre uzunluğa sahip otoyol, 3.1 milyar Euro yatırım tutarıyla hayata geçirildi.

 


Geri Dön